Πολιτική

Τι κρύβεται πίσω από τον έρωτα Τσίπρα με Λεβέντη – Ποιοι πιέζουν τον Τσίπρα να αλλάξει παρτενέρ

Τα πολιτικά βέλη του έρωτα στέλνει διαρκώς το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Όπως μαθαίνουμε το ρόλο της “προξενήτρας” έχει πάρει η ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών και δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε αποτυχία στο προξενιό. Ο Μάρτιν Σουλτς θέλει να γίνει πρώην ο Πάνος Καμμένος και τη θέση του να πάρει ο Βασίλης Λεβέντης. Για το λόγο αυτό με αργά αλλά σταθερά βήματα απομακρύνει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, με τις ισορροπίες όμως να είναι ιδιαίτερα λεπτές, καθώς το όποιο «διαζύγιο» πρέπει να είναι βελούδινο. Άλλωστε πρέπει απαραιτήτως να βρεθούν οι ψήφοι που θα δώσουν την απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεχίσει να κυβερνά τη χώρα. Και ο πρωθυπουργός «καίγεται» να ενταχθεί στην ομάδα των ευρωσοσιαλιστών γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει και επίσημα να απευθυνθεί στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς και κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Άρα, πρέπει τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων να διεμβολίσει και να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο ανασύστασης ενός νέο ενιαίου κεντροαριστερού κόμματος με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρους το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ και όποια άλλα σχήματα έχει ο χώρος.

Η στάση Καμμένου

Το σίγουρο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Άλλωστε, οι επαφές που έχει δημιουργήσει με τον αμερικανικό και όχι μόνο παράγοντα είναι ισχυρές, σε σημείο που δύσκολα κανείς θα μπορούσε να του τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Γι ΄αυτό και κινείται εντόνως στο παρασκήνιο ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top