Ελλάδα

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Για δόσεις, πληρωμές και Πόθεν Εσχες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των νέων καναλαρχών με τον γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο διαδοχικών συναντήσεων με τους καναλάρχες.

Κατά την συνάντηση, επί τάπητος τέθηκε το θέμα της καταβολής της πρώτης δόσης του αντίτιμου για τις τηλεοπτικές άδειες,με τους εκπροσώπους των καναλαρχών, να ζητούν από τον κ. Κρέτσο να καταβληθεί, μετά από την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Επίσης οι εκπρόσωποι των 4 καναλαρχών εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους για τον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση το πλαίσιο με τις διαφημίσεις με τα κανάλια, λέγοντας πως θέλουν ελεύθερη αγορά και ελεύθερο πλαίσιο δράσης.

Ακόμη, στη συνάντηση, οι περισσότεροι εκπρόσωποι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΚΑΪ, Κώστα Κιμπουρόπουλο, η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top