Πολιτική

Συριζαίος ξαναχτυπά! Το 95% όσων πήραν μειωμένες συντάξεις λόγω ΕΚΑΣ θα δουν… αυξήσεις!

Σε νέα πρόταση προς τους θεσμούς, για να μην μειωθεί περαιτέρω το ΕΚΑΣ, μέσα στο 2017 και με ορίζοντα την εθνική σύνταξη, προσανατολίζεται το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης στην ΕΡΤ το σχέδιο του υπουργείου αφορά περίπου 120.000 δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Ο ίδιος, στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι το 95% όσων είδαν μειώσεις στις συντάξεις τους λόγω της περικοπές του ΕΚΑΣ θα λάβουν… αυξημένη σύνταξη!

«Με τον επανυπολογισμό της σύνταξης οι άνθρωποι που χάνουν το ΕΚΑΣ θα είναι δικαιούχοι της εθνικής σύνταξης και το 95% των ανθρώπων θα έχουν αύξηση στα εισοδήματά τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεφελούδης και υποστήριξε ότι για όλα φταίνε οι πληροφοριακές πλατφόρμες και η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση που δεν εξήγησε πλήρως την κατάσταση στους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα ο κ. Νεφελούδης ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η επέκταση –πέρα του τριμήνου- των δόσεων για την αναδρομική παρακράτηση στις επικουρικές συντάξεις. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι αυτοί που θα ευνοηθούν από την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top