Πολιτική

Το αίνιγμα με τις σημαίες -Γιατί στη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν υπήρχαν μόνο τουρκικές

Ερωτηματικά, αλλά και φωνές κυρίως στα social media προκάλεσαν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Η αιτία ήταν πως κατά τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο απουσιάζει η μεγάλη σημαία της ελληνικής πλευράς και υπήρχε μόνο αυτή της τουρκικής. Υπήρχε μόνο μία μικρή ελληνική σημαία, μαζί με μία μικρή τουρκική στο τραπεζάκι ανάμεσα στους δύο άνδρες. Προκλήθηκε θόρυβος και η φωτογραφία έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Το θέμα θα είχε μείνει εκεί αν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν σχολίαζαν το γεγονός.

Ανέφεραν, λοιπόν, πως όταν συναντιέται πρόεδρος με πρωθυπουργό, το πρωτόκολλο για τις σημαίες θέλει να υπάρχουν μεγάλες σημαίες μόνο της χώρας από την οποία είναι ο πρόεδρος, ενώ οι σημαίες από κάθε χώρα είναι μικρές και βρίσκονται επάνω στο τραπέζι. Μία και μία μεγάλες σημαίες υπάρχουν μόνο όταν η συνάντηση είναι ανάμεσα σε ομότιμους, ανέφερε πηγή του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως αν συναντηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιριμ θα υπάρχουν πίσω τους δύο ελληνικές σημαίες.

Ωστόσο σε συναντήσεις που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με πρόεδρους (και όχι πρωθυπουργούς) άλλων χωρών οι μεγάλες σημαίες ήταν μία από κάθε χώρα.

Ενδεικτικές περιπτώσεις είναι οι συναντήσεις του κ.Τσίπρα με τους Φρανσουά Ολάντ (πρόεδρος Γαλλίας), Μπαράκ Ομπάμα (πρόεδρος ΗΠΑ), Ξι Γινπινγκ (πρόεδρος Κίνας), Βλάντιμιρ Πούτιν (πρόεδρος Ρωσίας).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top