Ελλάδα

Το απόρρητο έγγραφο για την απαγωγή του εφοπλιστή Μαρτίνου

Σειρά στοιχείων τα οποία, κατά την ΕΛ.ΑΣ., αποκαλύπτουν τους δράστες της περιβόητης απόπειρας απαγωγής του επιχειρηματία Κίκου Μαρτίνου από ομάδα ποινικών και αντιεξουσιαστών αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής».

Περιλαμβάνονται σε απόρρητο έγγραφο που συνέταξε τον Μάιο του 2016 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στον ίδιο φάκελο, όπως αναφέρει η εφημερίδα βρίσκονται χειρόγραφα σημειώματα σχετικά με τα σχέδια αρπαγής και άλλων επιχειρηματιών, ενώ εντυπωσιάζουν αναφορές για φωτογραφίσεις σπιτιών στην Εκάλη, για προσωπικές γνωριμίες επωνύμων κ.α.

Όπως σημειώνεται σε αυτό το φάκελο περιλαμβάνονται και τα κατασχεθέντα σημειώματα των ενόπλων με τις παρακολουθήσεις επιχειρηματιών. Σε ένα αναφέρεται για τις κινήσεις του εφοπλιστή Γ.Κ.: «Το ‘χουμε το σπίτι του στη Γλυφάδα», ενώ σημειώνουν για «φώτο σπιτιού επιχειρηματία, γόνου γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας-κοντά στην πλατεία Γιάννη Λάτση στην Εκάλη».

Οι ίδιοι αναφέρουν στη λίστα και τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ο Κίκος Μαρτίνος αλλά και το ότι σε δύο περιπτώσεις δίπλα από τα ονόματα των εφοπλιστών-στόχων σημειώνονταν και τα ονόματα γυναικών με τα οποία διατηρούσαν δεσμό.

Αρχικά την έρευνα είχε αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής με σενάρια να κάνουν λόγο για τη συμμετοχή της ομάδας Παλαιοκώστα, για αλβανούς ποινικούς κ.α.

Σημειώνεται όμως ότι λόγω οικονομικών δυσχερειών της ΕΛΑΣ δεν είχε συγκεντρωθεί το υλικό από τις κάμερες πριν και μετά την απόπειρα. Στην πορεία με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν το γρίφο ανέλαβε να λύσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Και αυτό ύστερα από πολύμηνες έρευνες σε σχέση με τους ληστές του Διστόμου και το μεικτό σχήμα ποινικών-αναρχικών.

Όπως αναφέρεται το έγγραφο εμπλέκει ποινικούς και αντιεξουσιαστές όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας, ο Γιώργος Πετρακάκος (πρώην συνεργός του Παλαιοκώστα), Γιώργος Τσιρώνης, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο σε Μαγνησία και Φθιώτιδα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top