Πολιτική

Κεραμέως: Ήμουν έγκυος και δεν με σεβόντουσαν, κάπνιζαν παντού στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβερνητική εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκη Κεραμέως περιέγραψε την καθημερινότητα που βίωνε εντός του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, όταν -όπως κατήγγειλε- δεν μπορούσε να βρει χώρο που να μην καπνίζουν.

«Mε εξαίρεση την αίθουσα της ολομέλειας και των επιτροπών δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εντός της βουλής στον οποίο να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος. Εντευκτήριο, αίθουσες κομμάτων, γραμματείες, διάδρομοι, τουαλέτες, παντού τσιγάρο» είπε η κ. Κεραμέως κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση οδηγίας που αφορά στα καπνικά προϊόντα.

«Πριν από μερικούς μήνες είχα την ευτυχία να είμαι έγκυος, ούσα βουλευτής και με λύπη σας καταθέτω ότι πάσχιζα να βρω χώρο εντός του κοινοβουλίου στον οποίο να μην αναγκαζόμουν να υποστώ και εγώ και το έμβρυο τον καπνό των καπνιστών. Πήγαινα από καρέκλα σε καρέκλα, από καναπέ σε καναπέ γιατί όλο και κάποιος κάπνιζε δίπλα μου. Είναι θλιβερό αλλά και εξοργιστικό. Αν δεν εφαρμόσουμε εμείς πρώτα υποδειγματικά τους νόμους πως περιμένουμε από τους πολίτες να το κάνουν;» είπε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ και κατέληξε:

«Απευθύνω αίτημα προς προεδρείο της βουλής για το αυτονόητο, να εφαρμόσει επιτέλους τον αντικαπνιστικό νόμο εντός του κοινοβουλίου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top