Πολιτική

Το Μαξίμου πανηγυρίζει: Αυξάνεται το τίμημα για τις άδειες, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα – Πόσα πρέπει να επιστρέψει η ΝΔ

Οχι μόνο επιμένει η κυβέρνηση να υπερασπίζεται τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες παρά το «φιάσκο» με την απόσυρση Καλογρίτσα, αλλά χρησιμοποιεί θριαμβευτικούς τόνους λέγοντας ότι αυξάνεται το τίμημα.

Σε ανακοίνωσή του το Μαξίμου, εγκαλεί την Νέα Δημοκρατία ότι «δίνει αυτή τη στιγμή την ύστατη μάχη, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα καθεστώς ανομίας, αυθαιρεσίας και διαπλοκής που κυριάρχησε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί σχεδόν 30 χρόνια».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το δημόσιο έχει εισπράξει ήδη 65 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής για το τίμημα των τηλεοπτικών αδειών. Αναμένεται να εισπράξει άλλα περίπου 20 (από τα συνολικά 61,5ευρώ) με την καταβολή του τιμήματος από τον τέταρτο υπερθεματιστή. Το τίμημα χρήσης των συχνοτήτων, θα ανέλθει τελικά από 246 σε 255 εκ. ευρώ.

«Η αγωνία τους ΝΔ μπροστά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης, είναι περισσότερο από ορατή. Ο κ. Κουμουτσάκος απαίτησε σήμερα την ακύρωση της διαδικασίας, δηλώνοντας ότι τα χρήματα αυτά πρέπει να επιστραφούν» λένε οι κυβερνητικοί κύκλοι και αναφέρουν τα ποσά.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ δεσμεύεται να επιστρέψει:

14,5 εκ ευρώ στον κ. Αλαφούζο.
24,6 εκ ευρώ στον κ. Μαρινάκη
25,3 εκ ευρώ στον κ. Κυριακού
3 εκ (εγγυητική επιστολή) στον κ. Καλογρίτσα.
Οι ίδιοι κύκλοι επιτίθενται κατά του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου, τον οποίο εγκαλούν ότι «στοχοποιεί και εκβιάζει, με αδιανόητο, για ευνομούμενη χώρα, τρόπο, την Επιτροπή του διαγωνισμού» και σημειώνουν: «Η λέξη «εξευτελισμός» είναι λίγη!».

Τέλος, το Μαξίμου καλεί τον κ. Κουμουτσάκο να ενημερώσει«αν υπήρξε ο οποιοσδήποτε έλεγχος πόθεν έσχες, έστω και στα πενιχρά 18 εκ ευρώ, με τα οποία παραχωρήθηκε στην Digea των καναλαρχών το μονοπώλιο παροχής των ψηφιακών συχνοτήτων. Ο ελληνικός λαός περιμένει μια ξεκάθαρη απάντηση».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top