Ελλάδα

Κάρολος Αλκαλάι: Το Σύνταγμα αξίζει περισσότερο από 246 εκατομμύρια ευρώ

Την προοπτική να διεκδικήσει το STAR θεματική άδεια άφησε ανοιχτή ο γενικός διευθυντής του καναλιού που εκτίμησε ταυτόχρονα ότι υπάρχει «τεράστια αντισυνταγματικότητα» στο νόμο για τις άδειες.

Το Σύνταγμα της χώρας αξίζει πάνω από 246 εκατομμύρια ευρώ, σημείωσε ο γενικός διευθυντής του STAR Κάρολος Αλκαλάι μιλώντας στον Vima FM. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει «τεράστια αντισυνταγματικότητα και πιστεύουμε ότι θα ακυρωθεί». Ο κ. Αλκαλάι πάντως, άφησε να εννοηθεί ότι το STAR θα διεκδικούσε θεματική άδεια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν έχεις ένα κανάλι θεματικό, ελκυστικό στον κόσμο, με ωραία σήριαλ και ωραίες εκπομπές, θα έχει μία αξιοπρεπή τηλεθέαση- Ας μην έχει δελτία ειδήσεων, θα διεκδικήσει διαφήμιση».

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της αδειοδότησης των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών ο γενικός διευθυντής του STAR επέμεινε ότι υπάρζει ζήτημα «τεράστιας αντισυνταγματικότητας» και πρόσθεσε ότι τη δικαιοδοσία πάνω στις συχνότητες την έχει το ΕΣΡ και την ευθύνη της συγκρότησής του την έχει η Βουλή – «είναι στο Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως «δυστυχώς το Σύνταγμα δεν έχει προβλέψει τι γίνεται αν δεν φτιάξουν τα κόμματα της Βουλής». Υπενθύμισε παράλληλα, ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ «κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβριο».

Ο κ.Αλκαλάι έσπευσε να επισημάνει ότι αυτό που επαναλαμβάνεται από την πλευρά κυβερνητικών στελεχών ότι τα κανάλια δεν πλήρωναν έως τώρα, είναι ψέμα. «Είναι ψέμα αυτό που αναπαράγεται, ότι πρώτη φορά πλήρωσαν και μέχρι τώρα δεν είχαν πληρώσει ποτέ. Εμείς είχαμε πληρώσει 18 εκατομμύρια».

Ο γενικός διευθυντής του STAR στην ίδια συνέντευξή του στον Vima FM προέβλεψε ότι τον διαγωνισμό θα τον καταργήσει η δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε πως αν η διαδικασία προχωρήσει, περίπου 1400 άνθρωποι θα μείνουν θεωρητικά χωρίς δουλειά. «Αν για 246 εκατομμύρια, αξίζει να καταλύσουμε το Σύνταγμα, θα μπορούσαμε να το καταλύσουμε για 2,5 και για 5 δισ. να το ευχαριστηθούμε κιόλας».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top