Πολιτική

Το χαρτί του ανασχηματισμού παίζει ο Τσίπρας – Αποπασοκοποιείται η κυβέρνηση, τα φαβορί και οι αποτυχημένοι

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό είναι ο πρωθυπουργός.

Στόχος του να σηματοδοτήσει τη νέα της κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό αναμένεται να αναβαθμιστούν οι «επιτυχημένοι» υπουργοί που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις σκληρές διαπραγματεύσεις. Το κυβερνητικό σχήμα θα πλαισιωθεί και από προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, ενώ δεν αποκλείονται ονόματα – έκπληξη και από τον πανεπιστημιακό χώρο. Το Μαξίμου επιχειρεί μια προσπάθεια αποπασοκοποίησης της κυβέρνησης και όπως μαθαίνουμε δύο υπουργοί που συμβολίζουν το παλαιό ΠΑΣΟΚ σύντομα θα δουν την έξοδο. Αντίθετα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή Μουζάλα στην κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς ενστάσεις από τους ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, υπό αμφισβήτηση είναι η παραμονή του υπουργού Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα εάν και έχει τη στήριξη της κίνησης των «53». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης φέρεται να διεκδικεί μεγαλύτερο ρόλο από τις αρμοδιότητές του, γεγονός για το οποίο φέρεται να είναι ενήμερο και το Μέγαρο Μαξίμου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το εάν ο Δημήτρης Μάρδας θα παραμείνει στη θέση του, ενώ δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί ο γ.γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας, καθώς υπάρχουν αποτελέσματα στα θέματα που χειρίζεται, όπως οι επενδύσεις από Κίνα, Ρωσία, Ιράν.

Τέλος, συζητείται η αναβάθμιση στελεχών που έχουν εμφανίσει αποτελέσματα όπως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο γ.γ. καταπολέμησης της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης και ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού, Δημήτρης Παπαγιαννάκος

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top