Διεθνή

Τραμπ: Οι γυναίκες στο στρατό φταίνε για τις σεξουαλικές επιθέσεις

Οι προεδρικοί υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών, Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον αντάλλαξαν φραστικά πυρά, παρουσιάζοντας ξεχωριστά τις θέσεις τους για τα θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Οι θέσεις τους, ανέδειξαν ουσιαστική απόσταση πολιτικής και προσεγγίσεων σε ζητήματα που σχετίζονται με τη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και σε θέματα διεθνούς πολιτικής. O Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να υποστηρίζει ανάρτησή του στο Twitter (2013), σχετικά με τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες που υπηρετούν στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μεταδίδει το CNN.

Σεξουαλικές επιθέσεις

Οι τοποθετήσεις των δύο υποψηφίων έγιναν στο πλαίσιο του φόρουμ “Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων” που φιλοξένησε το NBC, με τον Ντόναλντ Τραμπ να υπονοεί ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, είναι συνέπεια του γεγονότος, ότι υπηρετούν στο στρατό.
«26.000 μη δημοσιοποιημένες σεξουαλικές επιθέσεις στο στρατό και μόνο 238 καταδίκες. Τι περιμένουν αυτές, οι διάνοιες, όταν βάζουν τους άντρες μαζί με τις γυναίκες;» είχε αναρωτηθεί στην ανάρτησή του στο Twitter o Τραμπ.
Ο συντονιστής του NBC, Ματ Λάουερ, ρώτησε τον Τραμπ σχετικά με την ανάρτησή του κι εκείνος την υποστήριξε ανοιχτά. «Νομίζω ότι είναι απόλυτα σωστό. Όχι να βγάλουμε τις γυναίκες από στρατό, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δε διώκεται ποινικά» τόνισε ο Τραμπ.

Το Ισλαμικό Κράτος

Η απόσταση που χωρίζει τους δύο προεδρικούς υποψηφίους έγινε φανερή, στο ζήτημα της αντιμετώπισης της απειλής του Ισλαμικού Κράτους σχολιάζει το CNN.

Η Κλίντον τόνισε ότι η ήττα των τζιχαντιστών αποτελεί τον “υψηλότερο στόχο της, κατά της τρομοκρατίας,” δίνοντας έμφαση στη χρήση αεροπορικής ισχύος, αλλά και στην αξιοποίηση συμμαχιών περιφερειακού τύπου, στη διεθνή μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
«Πρέπει να το κάνουμε με την ουσιαστική υποστήριξη των Αράβων και των Κούρδων, που θα μάχονται (αποτελεσματικά) στο έδαφος κατά του Ισλαμικού Κράτους. Πρέπει να περιορίσουμε τη δράση των τζιχαντιστών, με τη συνέχιση της υποστήριξης μας προς το νεοσύστατο στρατό του Ιράκ. Έχουν ανακαταλάβει το Ραμάντι και τη Φαλούτζα, θα πρέπει να τα κρατήσουν υπό τον ελέγχό τους. Πρέπει τώρα να προωθηθούν προς τη Μοσούλη» εξήγησε η Κλίντον.

Ο Τραμπ από την πλευρά του, υποστήριξε ότι έχει ένα μυστικό σχέδιο που θα του εξασφαλίσει τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ στην περίπτωση που εκλεγεί θα δώσει στους στρατηγούς των ΗΠΑ, προθεσμία 30 ημερών, προκειμένου να του παρουσιάσουν το σχέδιο τους, για τη συντριβή των τζιχαντιστών.
Ο ίδιος, δεν ξεκαθάρισε περισσότερο τη θέση του, σχετικά με τις επιλογές που θα αποφασίσει να υλοποιήσει στο ζήτημα αυτό, στην περίπτωση της εκλογής του στο Λευκό Οίκο, στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 8 Νοεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top