Διεθνή

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι στο Κυπριακό «ένα βήμα μπροστά»

Την παλαιότερη θέση του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία «θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον καθένα για μια μόνιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού», επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

O Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος είχε στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι «υπάρχουν δύσκολα θέματα, όπως το περιουσιακό, το εδαφικό, οι εγγυήσεις». Από αυτά κάποια θα τα δούμε σε μια πενταμερή διάσκεψη, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε πως στην Κρήτη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, αντάλλαξαν απόψεις σε επίσημο επίπεδο για αρκετά θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και το Κυπριακό.

Είπε ακόμα πως θεωρεί ωφέλιμο «σε μια πενταμερή διάσκεψη να ειπωθούν με επίσημο τρόπο οι απόψεις σε ένα επίσημο όργανο και το λιγότερο θα γίνει μια ανταλλαγή απόψεων».

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα πρέπει να διανυθεί δρόμος ακόμη. «Με καλή πρόθεση, πολιτική αποφασιστικότητα προχωρούμε σε αυτό το δρόμο. Καθορίσαμε το 2016 ως χρονιά λύσης. Θέλουμε να επιτύχουμε λύση μέχρι το τέλος του 2016. Όλοι μας, και η Τουρκία, στηρίζει αυτόν το στόχο μέχρι τέλους», σημείωσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top