Πολιτική

Τσίπρας VS Κομισιόν: Ποιος λέει την αλήθεια;

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε ήδη να μοιράζει τα λεφτά που ΘΑ μπουν στα κρατικά ταμεία.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες.

Μέχρι εδώ καλά. Όμως η Κομισιόν δια στόματος Μαργαρίτη Σχοινά έλεγε ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών.

Ερωτηθείς για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τεσσάρων αδειών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των τηλεοπτικών αδειών, τονίζοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

«Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει με σεβασμό στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και καθώς δεν έχει γίνει ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», πρόσθετε.

Δείτε και τι λέει το μνημόνιο που υπέγραψαν:

Capture

Πηγή:Paraskhnio.gr

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top