Διεθνή

USA Today: Ψηφίστε όποιον θέλετε, αλλά όχι τον Τραμπ!

Η αμερικανική εφημερίδα USA Today έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και πήρε θέση για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, καλώντας τους αναγνώστες της «να αντισταθούν στο τραγούδι των σειρήνων ενός επικίνδυνου δημαγωγού», δηλαδή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ωστόσο η εφημερίδα δεν έφτασε στο σημείο να εκφράσει την υποστήριξή της στη Χίλαρι Κλίντον επειδή η συντακτική επιτροπή της δεν τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της υποψήφιας του Δημοκρατικού κόμματος.

Απευθυνόμενη στους αναγνώστες, η εφημερίδα γράφει: «Πηγαίνετε να ψηφίσετε, απλώς μην ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ».

«Δεν έχει σημασία το τι θα κάνετε, όμως αντισταθείτε στο τραγούδι των σειρήνων ενός επικίνδυνου δημαγωγού», συνεχίζει το άρθρο.

Η εφημερίδα δεν είχε πάρει ποτέ ανοιχτά θέση υπέρ ή κατά κάποιου υποψηφίου στα 36 χρόνια που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. «Δεν κρίναμε ποτέ ότι υπήρχε λόγος να αλλάξουμε τη στάση μας. Μέχρι τώρα», γράφει η συντακτική επιτροπή στο άρθρο που τιτλοφορείται «Μην ψηφίσετε τον Τραμπ».

Η συντακτική επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος είναι «ακατάλληλος» για την προεδρία. «Από την ημέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από 15 μήνες μέχρι και την πρώτη τηλεμαχία, αυτήν την εβδομάδα, ο Τραμπ έδειξε πολλές φορές ότι του λείπει η αυτοσυγκράτηση, οι γνώσεις, η σταθερότητα και η εντιμότητα που χρειάζονται να έχουν οι πρόεδροι των ΗΠΑ», συνεχίζει το κείμενο.

Σύμφωνα με την USA Today, ο Τραμπ είναι «ασταθής», «άσχημα προετοιμασμένος για να αναλάβει ανώτατος διοικητής» του στρατού και «κατά συρροή ψεύτης». Επιπλέον, «ανακυκλώνει τις προκαταλήψεις», «μιλάει απερίσκεπτα», η επιχειρηματική καριέρα του είχε σκαμπανεβάσματα και δεν ήταν ειλικρινής απέναντι στους ψηφοφόρους για διάφορα θέματα, όπως οι φορολογικές του δηλώσεις.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί μέχρι τώρα να ακολουθήσει την παράδοση και να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του, με το πρόσχημα ότι ελέγχεται από την εφορία.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται δίπλα σε εκείνο της εφημερίδας, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Τραμπ, ο Μάικ Πενς, διαβεβαιώνει αντιθέτως ότι ο επιχειρηματίας είναι «έτοιμος να κυβερνήσει ».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top