Ελλάδα

Τρίκαλα: Βιβλικές καταστροφές από την υπερχείλιση του Πηνειού

Σε απόγνωση οι κάτοικοι που μετρούν τις πληγές τους…

Σε απόγνωση βρίσκονται κυρίως οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου αλλά και του Παραποτάμου του Δήμου Πύλης, όταν υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός, με αποτέλεσμα τα ορμητικά νερά του να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πλημμύρισε το εσωτερικό κατοικιών, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Οι πληγέντες κάτοικοι από νωρίς το πρωί προσπαθούν να απομακρύνουν το νερό και τη λάσπη από τα σπίτια τους, ενώ ανάλογες μεγάλες είναι οι ζημιές και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Ζημιές έχει υποστεί και η Φωτάδα, που γειτνιάζει με τα δύο παραπάνω χωριά, ενώ από τον όγκο του νερού κατέρρευσαν και κατοικίες.

Το trikalaola.gr πραγματοποίησε εχθές ρεπορτάζ στις πληγείσες περιοχές, Παραποτάμου και Βαλομανδρίου. Τα αγροτικά προϊόντα που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής καταστράφηκαν και οι αγρότες είναι σε απόγνωση.

Δείτε τι λέει στην κάμερα του trikalaola.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης γενικά για το διήμερο θεομηνίας που έζησαν τα Τρίκαλα και ο αγρότης κ. Δημήτρης Τσιανάκας που είδε να χάνονται οι κόποι μιας χρονιάς.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top