Οικονομία

Ο Γιούνκερ στην Ελλάδα: «Χαίρομαι που οι τιμές είναι ακόμη σε ευρώ»

Μια διαφορετική εικόνα του ισχυρού άνδρα της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα FAZ.

Ελληνικό καλοκαίρι, παραλιακή ταβέρνα, χταποδάκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβάζει την εφημερίδα του κάτω από τον γαλάζιο ουρανό. Μπορεί η εικόνα και το βίντεο που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine να μοιάζει με τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα και το ελληνικό καλοκαίρι, ωστόσο πρόκειται για μια επίσκοπηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας από τον πρόεδρο της Κομισιόν.

gioynker_0

«Πάντα πάλευα για την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» σημειώνει στη συνέντευξή του ο κ. Γιούνκερ και συμπληρώνει «To γεγονός ότι εξακολουθούμε να βλέπουμε τις τιμές σε ευρώ μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση.»

H συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντάσσεται ουσιαστικά στη διαφημιστική καμπάνια της ίδιας της FAZ, η οποία με το σλόγκαν “Πίσω από αυτήν (την εφημερίδα) βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό”, φιλοξενεί από το 1995 προσωπικότητες από όλους τους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής ζωής φωτογραφίζοντας τους διαβάζοντας την εφημερίδα.

giouncker1 gioynker3

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που έχει φωτογραφίσει η FAZ, ήταν ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, ο πρώην Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top