Διεθνή

Χίλαρι Κλίντον: Έχω μόνο πνευμονία, δεν θα υποβληθώ σε νευρολογική εξέταση

Η απάντησή της μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε με τα μάτια της να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση.

«Δεν θα υποβληθώ σε νευρολογική εξέταση. Σας είπα. Έχω πνευμονία».

Αυτή ήταν η αντίδραση της Χίλαρι Κλίντον μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει τα μάτια της να κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, εμφανώς ενοχλημένη από την εμμονή των Aμερικανών δημοσιογράφων για την κατάσταση της υγείας της την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ «τρίβει τα χέρια» του αφού οι τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι με το μέρος του.

Σε συνέντευξη στην εκπομπή του ABC «Αction News» η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο να υποβληθεί σε νευρολογική εξέταση μετά από την ερώτηση της δημοσιογράφου, Σαρίνα Φαζάν, για το αν θα κάνει αυτό που της υποδεικνύουν πολλοί γιατροί στις ΗΠΑ.

Η συνέντευξη της Χίλαρι στο ABC

Η πρώην «πρώτη κυρία» των ΗΠΑ προσπάθησε να πείσει τους συμπατριώτες της ότι δεν έχει κάποιο νευρολογικό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι έχει απλά πνευμονία.

«Ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι με βάση την ηλικία σας, διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης Αλτσχάιμερ ή άνοιας και σας πρότειναν να κάνετε κάποιες νευρολογικές εξετάσεις» είπε η Φαζάν. Τότε η Κλίντον άρχισε να γελά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι πολύ που έχω πνευμονία. Είμαι πολύ χαρούμενη πάντως που τα αντιβιοτικά έχουν αποτέλεσμα».

To βίντεο που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα έσπευσε επίσης να τονίσει πως δεν χρειάζεται να κάνει εξετάσεις γιατί απλά δεν συντρέχει λόγος.

Κι ενώ η Χίλαρι επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις της για να είναι σε φόρμα στο πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ με τον Τραμπ στις 26 Σεπτεμβρίου, ο πολιτικός της αντίπαλος «παίρνει κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Rasmusen o υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα προηγείται κατά πέντε μονάδες έναντι της Χίλαρι (Τραμπ 44%, Χίλαρι 39%).

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top