Ελλάδα

Χίος: Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για τα επιδόματα τυφλότητας πρότεινε ο εισαγγελέας

Στο εδώλιο των κατηγορούμενων βρίσκονται 108 άτομα, καθώς και η οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Λεμονιά Βαρκάρη.

Την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων για τα επιδόματα τυφλότητας πρότεινε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας για τα επιδόματα τυφλότητας.

Σύμφωνα με το politischios.gr, ο εισαγγελέας εξαίρεσε μόνο τέσσερα άτομα, τα οποία δεν προσήλθαν στη δευτεροβάθμια επιτροπή εξέτασης, ενώ για τους υπόλοιπους έκανε λόγο για απάτη κατά του Δημοσίου.

Στο εδώλιο των κατηγορούμενων βρίσκονται 108 άτομα, καθώς και η οφθαλμίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, Λεμονιά Βαρκάρη. Από την αρχική λίστα των κατηγορούμενων έχουν αφαιρεθεί 12 άτομα, τα οποία απεβίωσαν.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι σημειώνουν ότι η πλειονότητα των κατηγορούμενων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όρασης, τα οποία πιστοποιούνται και από ιδιώτες ιατρούς.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι και χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν τι σήμαιναν τα έγγραφα που υπέγραφε το Νοσοκομείο ή το ΚΕΠΑ.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top