Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: O «κόφτης» Κατρούγκαλου «τελειώνει» τους συνταξιούχους

Η βουλευτής καλεί τον υπουργό να απαντήσει εάν έχει ενεργοποιηθεί πρόωρα ο «κόφτης» κρατικών δαπανών.

Για «αυθαίρετη περικοπή» των επικουρικών συντάξεων εως και 50% που ξεπερνά τις μειώσεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου κάνει λόγο η βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου καλώντας τον υπουργό να απαντήσει εάν έχει ενεργοποιηθεί πρόωρα ο «κόφτης» κρατικών δαπανών.

«Οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την πικρή αλήθεια των περικοπών μπροστά στα ΑΤΜ. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων φτάνουν το 50%. Μάλιστα λόγω των αναδρομικών κρατήσεων οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν τον ερχόμενο μήνα να μην βρουν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να επιδιώκετε ασθμαίνοντας να βάλετε κάποιο πλαφόν» αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής για να προσθέσει ότι «Αναρωτιούνται, ευλόγως, οι συνταξιούχοι τον λόγο που οι περικοπές αυτές είναι στις περισσότερες περιπτώσεις υπέρογκες και απάντηση δεν βρίσκουν. Δεν γνωρίζουν αν εφαρμόστηκε απλώς ο κόφτης του ν. 4387/2016 στα 1300 €, ή αν αυθαιρέτως η Κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει τους συνταξιούχους για μια ακόμη φορά στην προκρούστεια κλίνη. Η αλήθεια είναι ακόμη πιο πικρή για τους συνταξιούχους με αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν καμία ιδιαίτερη μεταχείριση από την Πολιτεία, ανάλογο με τις αυξημένες ανάγκες τους».

Ρωτά τέλος αν «κατά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων εφαρμόστηκε ο νέος ν. 4387/2016 ή παραβιάστηκε ακόμα και ο νόμος που προσφάτως ψηφίστηκε; Θα εκδοθούν αιτιολογημένες αποφάσεις που εξηγούν το ύψος της μείωσης; Προτίθεστε να επιφυλάξετε ειδική μεταχείριση για τις συντάξεις των αναπήρων, που ήδη υφίστανται μεγάλες μειώσεις;».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top