Ελλάδα

Χτύπησαν και στην Καλαμάτα οι απατεώνες με τα τροχαία

Τουλάχιστον δυο ηλικιωμένες αποπειράθηκε να εξαπατήσει μέσα σε λίγη ώρα μια από τις σπείρες απατεώνων.

Τουλάχιστον δυο ηλικιωμένες από την Καλαμάτα αποπειράθηκε να εξαπατήσει μέσα σε λίγη ώρα μια από τις σπείρες απατεώνων με τα «μαϊμού» τροχαία, τα μέλη της οποίας αναζητά η Ασφάλεια. Η μια από τα θύματα πίστεψε το παραμύθι και τους έδωσε χρήματα, ενώ η άλλη σώθηκε από τη… συγγένειά της με αστυνομικό!

Μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις των «εισπρακτόρων», που συνήθως είναι Βούλγαροι, οι απατεώνες αποφεύγουν πια να κλείνουν ραντεβού στα θύματά τους για την παράδοση των χρημάτων που απαιτούν, δήθεν για να μην μπει φυλακή το παιδί τους. Στην 76χρονη που έπεισαν ότι ο γιος της σκότωσε ένα παιδί σε τροχαίο, είπαν να αφήσει τα 2.500 ευρώ σε ένα… κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι της και να φύγει και εκείνη ακολούθησε πιστά τις οδηγίες!

Αντίθετα, η δεύτερη ηλικιωμένη που κατήγγειλε την απόπειρα εξαπάτησής της στάθηκε τυχερή γιατί, μέσα στην ταραχή της από την αναγγελία του υποτιθέμενου τροχαίου του παιδιού της, είπε στον άγνωστο που της τηλεφώνησε ότι ο ανιψιός της είναι αστυνομικός! Ο απατεώνας φοβήθηκε και διέκοψε τη σύνδεση. Η Ασφάλεια ερευνά τα δυο κρούσματα και αρκετά άλλα που καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top