Πολιτική

Τόσκας: Υποκριτικό να μας κατηγορούν για ανοχή σε δράσεις αντιεξουσιαστών

Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για την προβληματική, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα Εξάρχεια, απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε υποκρισία και υπερβολές τα όσα καταλογίζονται στη σημερινή κυβέρνηση, ότι δείχνει ανοχή σε δράσεις αντιεξουσιαστών.

«Κλείνετε τα μάτια σε όσα γίνονται τώρα και ξεχνάτε όσα δεν έγιναν» τόνισε ο κ. Τόσκας, απαντώντας στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρο Παπαθεοδώρου, που έκανε λόγο για «ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε δράσεις “πολιτοφυλακής”, από ομάδες αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια».

Με αφορμή το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει ομάδα αντιεξουσιαστών να απομακρύνουν από τα Εξάρχεια, άτομα τα οποία, όπως υποστήριξαν, ήταν έμποροι ναρκωτικών, ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγόρησε το υπουργείο ότι δεν προχώρησε σε καμία σύλληψη. «Είναι προφανές ότι προσπαθούμε να συμμαζέψουμε καταστάσεις που θα έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Τα όσα υπερβολικά και υποκριτικά αναφέρονται σε χώρους πράγματι προβληματικούς, όπως είπε ο κύριος Παπαθεοδώρου, δεν βλέπουν τις ενέργειες που γίνονται τώρα και ξεχνούν τις ενέργειες που δεν είχαν γίνει ποτέ», αντέτεινε ο κ. Τόσκας.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι η πολιτεία και το υπουργείο σας δεν αντιδρά σε τέτοια φαινόμενα. Το βίντεο είχε ως περιεχόμενο τη δράση πολιτοφυλακής αναρχικών στα Εξάρχεια. Αυτό είναι κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας σε έναν χώρο. Η απουσία της ΕΛ.ΑΣ είναι φανερή, αλλιώς θα έπρεπε να τους είχε συλλάβει. Γιατί το ανέχεστε; Γιατί δεν λέτε ότι η Δημοκρατία είναι απέναντι και δεν έχετε κανέναν διάλογο με αυτούς», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top