Οικονομία

ΕΤΕ: Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα εθελουσίας -1.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην Εθνική Τράπεζα με την παροχή γενναίων κινήτρων για την αποχώρηση σε πρώτη φάση 1.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους.

Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ανακοινωθεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, η εθελουσία της Εθνικής, οι όροι της οποίας φαίνεται να βρίσκονται σε τελική διαδικασία έγκρισης από τις εποπτικές αρχές.

Το πρόγραμμα αναμένεται να απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της τράπεζας και στόχος είναι να αποχωρήσουν ως το τέλος του έτους τουλάχιστον 1.000 άτομα. Το πρόγραμμα και η παροχή κινήτρων δεν περιορίζεται μόνο σε εργαζόμενους της τράπεζας που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση αλλά και σε εργαζόμενους που δεν έχουν «ώριμα» συνταξιοδοτικά χρόνια και είναι μικρότερης ηλικίας.

Σημειώνεται ότι ήδη για την υλοποίηση του προγράμματος εθελουσίας η Εθνική Τράπεζα έχει εγγράψει στο δ’ τρίμηνο της χρήσης 2015 πρόβλεψη ύψους 118 εκατ. ευρώ ενώ η μείωση του προσωπικού θα οδηγήσει και σε περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων ήδη από τη φετινή χρήση ενώ το πλήρες όφελος θα αποτυπωθεί το 2017.

Η τράπεζα, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2018 να έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 2.100 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους από 10.000 εργαζόμενους από τις 12.013 που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2016.

Τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους αποχωρήσουν θα είναι ανάλογα με αυτά των προγραμμάτων που υλοποίησαν πρόσφατα οι Τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και μέσω των οποίων αποχώρησαν περίπου 2000 εργαζόμενοι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top