Οικονομία

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Το Eurogroup έχασε την υπομονή του με την Ελλάδα -Πιέζουν γιατί μόνο έτσι γίνονται πράγματα

Το Eurogroup είναι πιθανό να εγκρίνει την εκταμίευση μέρους ή όλης της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν όμως στο Reuters ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν χάσει πλέον την υπομονή τους με την Αθήνα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί μόνο έτσι υπάρχει αποτέλεσμα.

Η εκταμίευση, μερική ή εξ’ ολοκλήρου, είναι πιθανή γιατί η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει σχεδόν όλα τα 15 προαπαιτούμενα, αναφέρει το Reuters. Το μόνο που δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως είναι το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, ανέφεραν στο πρακτορείο αξιωματούχοι, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Το Eurogroup συνεδριάζει στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα. «Πλησιάζουν στο σημείο που πρέπει. Αλλά γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένα προαπαιτούμενο δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως, οπότε έχουν υλοποιηθεί πιθανόν τα 14,5», ανέφερε ο ένας αξιωματούχος.

«Είναι πιθανό αυτό να τακτοποιηθεί έως το πρωί της Δευτέρας. Οι περισσότεροι υπουργοί στο Eurogroup έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα και συνεχίζουν να πιέζουν γιατί πιστεύουν ότι στην Ελλάδα τα πράγματα μπορούν να γίνουν μόνο υπό πίεση. Αν αυτό δεν είναι έτοιμο, θα περιμένουν», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Μπορεί να πάρουν 1,7 δισ. ευρώ τη Δευτέρα, αλλά μπορεί να καταλήξουν να πάρουν και τα 2,8 δισ.», ανέφερε δεύτερος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top