Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία με 21χρονο στρατιώτη στη Ρόδο: Ο επίμονος πυρετός του στοίχισε τη ζωή

Ο άτυχος στρατιώτης που υπηρετούσε στη Σύμη μεταφέρθηκε στη Ρόδο για εξετάσεις.

Εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος Με την υποβολή ενστάσεων από πλευράς των συνηγόρων υπεράσπισης, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος πριν από πέντε χρόνια απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη. Στην υπόθεση κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια πέντε γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν μερίμνησαν ως όφειλαν ώστε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες εξετάσεις στον άτυχο 21χρονο και να του χορηγηθεί η προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή για την περίπτωση του, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και ο ασθενής να παρουσιάσει στις 31 Μαρτίου 2011 εγκεφαλικό οίδημα και να οδηγηθεί σε εγκεφαλικό θάνατο μόλις σταμάτησε η υποστήριξη του από τα μηχανήματα στις 7 Απριλίου 2011.

Tο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ξεκίνησε την εξέταση της υπόθεσης και κατά την προδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν δύο ενστάσεις: περί αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος και ακυρότητας του κατηγορητηρίου λόγω έλλειψης της σφραγίδας του Εισαγγελέως. Και οι δύο ενστάσεις απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Ακολούθως οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα κλήτευσης δύο στρατιωτικών γιατρών και ενός ιδιώτη οι οποίοι είχαν εξετάσει τον 21χρονο Ορέστη, ενώ αντίστοιχο αίτημα για έναν ακόμη ιδιώτη γιατρό κατατέθηκε και από την πλευρά της πολιτικής αγωγής. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 11 Οκτωβρίου το πρωί προκειμένου να αποφανθεί περί του αιτήματος αυτού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται πως το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία. Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της Ρόδου όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο και να ξεκουραστεί.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή την φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής! Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στην συνέχεια εκτάκτως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και όχι μόνο, καθώς τόσο ο νεαρός όσο και η οικογένειά του, είναι γνωστοί και αγαπητοί στην κοινωνία της Ρόδου. Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στο νεαρό παιδί. Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του άτυχου οπλίτη έχει καταθέσει και αγωγή κατά του νοσοκομείου της Ρόδου, η οποία συζητήθηκε τον Ιούνιο του 2015 από το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Ρόδου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top