Διεθνή

Βρετανία: Ανέλαβε ξανά -προσωρινά- την ηγεσία του UKIP o Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ επέστρεψε στην ηγεσία του UKIP έως ότου γίνον εκλογές ανάδειξης νέου αρχηγού μετά την παραίτηση της Ντάιαν Τζέις έπειτα από μόλις 18 ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φάρατζ αφήνει την ηγεσία, για να επιστρέψει άρον άρον.

«Μίλησα με την Εκλογική Επιτροπή το πρωί και ουσιαστικά είμαι ξανά αρχηγός του κόμματος, θα συνεχίσω ως ενδιάμεσος μέχρι τις εκλογές» αποκάλυψε ο Φάρατζ στο BBC.

Η Τζέιμς αρνήθηκε να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα επισημοποιούσε την υποψηφιότητά της το απόγευμα της Τρίτης και από τη στιγμή που δεν είχε ορίσει αναπληρωτή αρχηγό, «πυροδοτήθηκε» η λύση Φάρατζ.

Ο Φάρατζ αστειεύτηκε στο BBC για τις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειές του να αφήσει την ηγεσία του UKIP λέγοντας: «Συνεχίζω να προσπαθώ να αποδράσω και προτού επιτέλους απελευθερωθώ με σέρνουν πίσω».

Ο Φάρατζ οδηγεί τo UKIP σχεδόν αδιαλλείπτως από το 2006. Μετά τις εκλογές του 2015, παραιτήθηκε από τη θέση του αποτυγχάνοντας να κερδίσει τη θέση του South Thanet, αλλά επέστρεψε λίγες ημέρες αργότερα για να ανταποκριθεί σε ένα κύμα στήριξης από συμμάχους και μέλη του κόμματος. Μετά το δημοψήφισμα για το Brexit ο Φάρατζ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρόταν από την πολιτική έχοντας πετύχει την αποστολή του. Μάλιστα είχε τονίσει ότι «ήθελε τη ζωή του πίσω».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top