Πολιτική

Αντίστροφη μέτρηση για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο

Έτοιμος για ένα φρεσκάρισμα στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου φέρεται πως είναι ο πρωθυπουργός.

Οι αρρυθμίες των τελευταίων ημερών οδηγούν την ηγεσία του Μαξίμου σε πολύ σοβαρές σκέψεις για μια γενναία ανανέωση στο κυβερνητικό σχήμα που θα απομακρύνει βαρίδια κάνοντας το έργο της κυβέρνησης πιο συνεκτικό και συντονισμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας διατηρεί το προσόν του αιφνιδιασμού ανά πάσα στιγμή και ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε θα τραβήξει τον άσσο από το μανίκι.

Οι δύο εισηγήσεις

Μέχρι το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (13-16 Οκτωβρίου) μεσολαβούν ακόμα δύο εβδομάδες. Πράγμα που σημαίνει, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν ότι “υπάρχει το χρονικό περιθώριο”, σε περίπτωση που επέλεγε να επισπεύσει τον ανασχηματισμό. Επιπλέον, αμέσως μετά από το Συνέδριο αρχίζει άλλος ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και είναι αναγκαίο από τις 17 Οκτωβρίου και έπειτα ο δρόμος να είναι καθαρός και όλοι οι υπουργοί στις θέσεις τους.

Από την άλλη, εξίσου ισχυρό είναι το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να αποφασίσει-μετά και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης- να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα. Σηματοδοτώντας, όπως λένε οι υποστηρικτές αυτής της άποψης, μια νέα αρχή με πρόσωπα τα οποία δεν θα έχουν φθαρεί.

Νέο «αίμα»
Οριστικές αποφάσεις για τις αλλαγές που θα επιλέξει να κάνει ο πρωθυπουργός δεν έχουν ακόμα ληφθεί, αν και τις τελευταίες μέρες οι συζητήσεις προχωρούν.

Με δεδομένο ότι στον κομματικό μηχανισμό υπάρχει νέο αίμα, ο πρωθυπουργός κατά πληροφιρίες του Iefimerida θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στους 30άρηδες και κυρίως σε πρόσωπα που τον τελευταίο χρόνο μετείχαν ενεργά στη διαπραγμάτευση μένοντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Πόρτα» στο παλιό προσωπικό

Όσο για την έντονη φημολογία περί υπουργοποίησης πρώην κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μάλλον θα πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top