Πολιτική

Απεταξάμην τον Σατανά: Ο Νίκος Φίλης έγινε νονός!

«Πιστεύω εις έναν Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, Ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε και πάντων και αοράτων». Το «Πιστεύω» πέρα από το Σύμβολο της Ορθόδοξης Πίστεως αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι του Μυστηρίου της βάπτισης.

Ο νονός στέκεται στον νάρθηκα του ναού με το παιδί στην αγκαλιά του και επαναλαμβάνει μετά τον ιερέα που τελεί το Μυστήριο. Στη συνέχεια, λέει το καθιερωμένο «Απεταξάμην τον σατανά» και φτύνει συμβολικά τρεις φορές.

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, μπαίνουν σε άλλη βάση όταν ο νονός είναι ο Νίκος Φίλης, ο υπουργός, που βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της Εκκλησίας, και οι ιερείς που τελούν το Μυστήριο δύο μητροπολίτες που του έχουν ασκήσει σκληρή κριτική.

Η σύγκρουση αυτή, μάλιστα, δεν έμεινε σε διαρροές και ανακοινώσεις, αλλά πήρε και επίσημη μορφή, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, να στέλνει επιστολές στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και τους αρχηγούς των κομμάτων, στρεφόμενος εναντίον του υπουργού Παιδείας.

Ο φακός του «Secret», της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, βρέθηκε στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, στον λόφο του Φιλοπάππου, και απαθανάτισε τον Νίκο Φίλη να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό Ιωνα, γιο ενός φιλικού του ζευγαριού.

filis_nonos

Το Μυστήριο τέλεσαν δύο μητροπολίτες οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις εναντίον του κ. Φίλη. Πρόκειται για τον μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσόστομο (είναι συγγενής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιώς, Γεννιά Γεωργίας), ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα στις 23 Σεπτεμβρίου, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον Νίκο Φίλη, και τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ. Κύριλλο.

Την ώρα, μάλιστα, που ο Νίκος Φίλης κρατούσε στην αγκαλιά του τον νεωφότιστο Ιωνα, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος με ένα μειδίαμα -αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα- παρακολουθούσε το υπουργό Παιδείας να βεβαιώνει την πίστη του, λέγοντας από στήθους το «Πιστεύω».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top