Ελλάδα

Αποκαλύψεις για την τραγωδία της Αίγινας -ΔΕΝ βρέθηκε DNA του 77χρονου στο πηδάλιο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση τραγωδίας στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους, καθώς σύμφωνα με… την «Real News» δεν βρέθηκε DNA του κατηγορουμένου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο χώρο του ταχύπλοου.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια δείχνουν πως ο 77χρονος δεν βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα της μοιραίας σύγκρουσης. Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA αλλά δεν ταυτίζεται με το δείγμα του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την «Real», τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση και γεννούν νέα ερωτήματα και για τους χειρισμούς από το λιμενικό.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είχε δηλώσει πως η κόρη και ο γαμπρός του Λυκουρέζου προσκόμισαν εισιτήρια, που βεβαίωναν πως ταξίδεψαν από Κρήτη για Αθήνα το απόγευμα του δυστυχήματος, όταν και πληροφορήθηκαν το γεγονός. Παράλληλα, ο εγγονός του 77χρονου δεν μπορούσε να οδηγήσει, διότι είναι πολύ μικρός.

Οι τρεις ακόμη επιβαίνοντες του σκάφους υποστηρίζουν στις καταθέσεις του πως ο 77χρονος ήταν ο κυβερνήτης.

Τα νέα δεδομένα σχολίασε ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε: «Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας, αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top