Διεθνή

Asgardia… Το νέο «έθνος» που θέλουν να δημιουργήσουν οι επιστήμονες στο Διάστημα

Το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στο Διάστημα… Η άποψη που θέλει τον άνθρωπο να επισπεύδει τα σχέδιά του για μετοίκιση εκτός πλανήτη, αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην επιστημονική κοινότητα, ιδιαίτερα μετά τα τελευταία αποτελέσματα των ερευνών για το κλίμα στον πλανήτη. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαίοι επιστήμονες δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα νέο «έθνος» στο Διάστημα, όπου θα επικρατούν εντελώς διαφορετικά ήθη και όλοι θα είναι ίσοι και… δίχως ονόματα.

Το νέο «έθνος» θα ονομάζεται Asgardia και αναμένεται να μπει σε φάση υλοποίησης στα τέλη του 2017! Το πρότζεκτ έχει ήδη προχωρήσει, σύμφωνα με την ομάδα επιστημόνων, οι οποίοι έχουν πολυετή εμπειρία από τη συμμετοχή τους σε διαστημικά προγράμματα. Στόχος είναι το συντομότερο δυνατό, να αναγνωριστεί και επισήμως από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Ήδη, πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα και έχουν λάβει οδηγίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν και τις εξελίξεις. Ενδεχομένως να μην έχουμε συνειδητοποιήσει το τι μέλλει γενέσθαι και με τι ταχύτητα πρόκειται να συμβούν οι αλλαγές.

«Το πρόγραμμα θα διακατέχεται από νέους κανόνες για την ιδιοκτησία και τη συμπεριφορά, καθώς θα πρέπει τα πάντα να είναι προσαρμοσμένα στις συνθήκες του Διαστήματος», δήλωσε ένας από τους εμπνευστές αυτής της πραγματικά ριζοσπαστικής ιδέας και κίνησης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top