Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μας επιτέθηκαν επειδή είμαστε μελαμψοί Μουσουλμάνοι»

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως οι δράστες χτυπούσαν με πέτρες και σίδερα την κεντρική πόρτα του σπιτιού τους και ότι ένας από αυτούς,που του έδωσε την αίσθηση πως είναι ο αρχηγός,φώναζε πιο πολύ από τους άλλους και του έλεγε “έλα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χρυσή Αυγή”.Όπως μάλιστα ανέφερε ο μάρτυρας θέλοντας να τονίσει την βιαιοτητα των δραστων που ήταν έξω από το σπίτι “αν βγαίναμε έξω θα μας είχαν σκοτώσει”.

Απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα για τον λόγο που πιστεύει ότι τους επιτέθηκε η Χρυσή Αυγή, ο μάρτυρας είπε :”γιατί είμαστε μελαμψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα”.

Ο μάρτυρας έχει αναγνωρίσει από την πρώτη στιγμή,όταν μετά την επίθεση πήγαν στο Τμήμα Κερατσινίου,δύο από τους δράστες για τους οποίους έδωσε σήμερα πλήρη περιγραφή των χαρακτηριστικών τους λέγοντας πως είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος πως είναι αυτοί που είδε από το παράθυρο του σπιτιού του :”τους είδα φάτσα με φάτσα, σαν να διαβάζω βιβλίο..τόσο κοντά”. Κατέθεσε επίσης πως στο Τμήμα αναγνώρισε και την φωνή εκείνου που φώναζε, όταν τον άκουσε να φωνάζει στους αστυνομικούς να μην βάλουν χειροπέδες στο κορίτσι που ήταν με τους προσαχθέντες.(σσ .έχει παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων)Έδωσε επίσης περιγραφές και άλλων τριών δραστών διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν είναι απολύτως σίγουρος για αυτούς. Αναφέρθηκε επίσης και στην ανήλικη, λέγοντας πως φορούσε κολάν και μπλούζα χωρίς γράμματα.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην προχωρήσει σήμερα η διαδικασία αναγνώρισης καθώς ήταν και πάλι απών ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους Δημήτρης Αγριογιαννης και έτσι αυτό θα γίνει την επόμενη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε δεχθεί απόρρητη κλήση όπου ο καλών του είπε πως “θέλουμε να συναντηθούμε για όσα έγιναν χθες” και του πρότεινε αποζημίωση:”εγώ του είπα να δούμε τι θα γίνει με τον Αμπουζίντ που είναι στο νοσοκομείο”.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top