Ελλάδα

Eκκληση του δημάρχου Βόλβης στους γονείς: Συμβάλετε στην κανονικότητα του σχολείου

Έκκληση στους γονείς να συμβάλουν στην κανονικότητα της λειτουργίας του σχολείου στον Προφήτη, απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, με αφορμή την απόφαση των γονέων να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, εξαιτίας της φοίτησης παιδιών προσφύγων στις σχολικές αίθουσες του εν λόγω σχολείου.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση γι αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά. Οι κάτοικοι του Προφήτη δεν είναι ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, αλλά είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης, όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας» είπε ο κ. Λιάμας.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα φροντίσει να διαλύσει και τις τελευταίες ανησυχίες των γονέων, με σειρά δράσεων, ειδικότερα για τα θέματα υγιεινής. Επιπλέον, ζήτησε δημόσια από τους γονείς να κλείσουν τα αφτιά τους, σε ακραίες φωνές που υποδαυλίζουν την ένταση. «Δυστυχώς, ορισμένοι που προέρχονται εκτός δήμου Βόλβης, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης και το κλίμα αστυνομοκρατίας, για να μετατρέψουν τις ανησυχίες των γονέων σε ξενοφοβικό ξέσπασμα» είπε και καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό φραστικού προπηλακισμού του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Προφήτη.

Ο κ. Λιάμας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσωπο του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, για τον οποίο σχολίασε ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top