Ελλάδα

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας που την πυροβόλησε ο πατέρας της

Το πιο σκληρό της πρόσωπο έβγαλε η πολιτεία απέναντι σε ένα παιδί που βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο επειδή η μοίρα ήθελε να έχει πυροβοληθεί από τον ίδιο της τον πατέρα.

Οργισμένη και αγανακτισμένη η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της Ασπασίας, μίλησε και στο protothema.gr και ξέσπασε για την άδικη απόφαση του κράτους να κόψει την αναπηρική σύνταξη του παιδιού της, που δεν είναι πάνω από 350 ευρώ.

Η νεαρή κοπέλα τον Αύγουστο του 2013 είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από τον ίδιο της τον πατέρα μέσα στο κέντρο του Άργους, αφήνοντάς την με 99% αναπηρία και τώρα δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να επανέλθει.

Η μητέρα της, Σπυριδούλα Φατούρου, με σκληρά λόγια ανακοίνωσε το ανήκουστο μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Έκοψαν την αναπηρική σύνταξη της Ασπασίας… Τους ενοχλεί η ύπαρξή της …Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα, αλλά αυτό δεν θα περάσει !!!!!!!!!!».

spppp

Η ιατρική επιτροπή που εξέτασε την Ασπασία έκρινε πως έχει 99% αναπηρία και πως σε όλη της τη ζωή θα χρειάζεται έναν συνοδό. Αυτό σημαίνει πως δικαιούται ένα επίδομα αναπηρίας, τόσο αυτή όσο και η μητέρα της, ωστόσο σύμφωνα με την κυρία Φατούρου τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους ο ΟΓΑ της έκοψε το επίδομα τετραπληγίας -παραπληγίας. Το επίδομα αυτό ήταν εξωιδρυματικό και η Ασπασία νοσηλεύεται, της είχαν πει, άρα δεν το δικαιούται.

Πολλές φορές η μητέρα της Ασπασίας στο παρελθόν είχε απευθύνει έκκληση προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και προς κάθε αρμόδιο υπουργό να σταθούν κοντά στην κόρη της. Αρκετές φορές είχε παραπονεθεί ότι πούλησε όλη της την περιουσία για να καλύψει τα νοσήλια αλλά το κράτος ήταν άφαντο.

kkkk mmmm pppp

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top