Διεθνή

ΜΑΣ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Δύο Σιχαμένες έμειναν για ένα μήνα χωρίς μπάνιο -Τι συνέβη στο δέρμα τους

Μπορεί να λένε πως «η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά», αλλά τι συμβαίνει όταν η μη καθαριότητα σημαίνει υγιές δέρμα;

Θα μένατε χωρίς μπάνιο και ντους για ένα μήνα, αν σας υπόσχονταν πως μετά από αυτό το διάστημα θα έχετε λαμπερό δέρμα, χωρίς σπυράκια και εκζέματα;

Δύο συντάκτριες του Total Beauty τόλμησαν και έκαναν το πείραμα. Εμειναν μακριά από σαπούνι, σαμπουάν και καλλυντικά για 30 ολόκληρες μέρες, ώστε να δουν τι συμβαίνει.

Το πείραμα

Οι τολμηρές Τζιλ Πρόβοστ, αρχισυντάκτρια, και η Τζέσικα Αμαρις, συντάκτρια και άνθρωπος που γυμνάζεται καθημερινά, ήταν αυτές που έβαλαν τον εαυτό τους σε αυτή τη διαδικασία.

Το μόνο προϊόν που του επιτράπηκε να χρησιμοποιήσουν ήταν ένα προβιοτικό σπρέι, το οποίο υποστηρίζει πως καθαρίζει το δέρμα χωρίς νερό.

Η φρίκη της μη καθαριότητας

Στις δύο ημέρες, η Τζιλ έγραψε πως μπορεί να μυρίσει το εαυτό της, με τη μυρωδιά να θυμίζει κρεμμύδι. «Κρατώ τα χέρια μου κολλημένα στο πλάι όλη μέρα», πρόσθεσε.

Τόσο οι συγγενείς όσο και οι συνάδελφοί τους παραπονιόντουσαν για τον τρόπο που μύριζαν, με σχόλια όπως «σαν χθεσινά φαγητά» και «σύννεφα που μυρίζουν άσχημα» να είναι συχνά.

Σύμφωνα με τις συντάκτριες, το πιο δύσκολο προϊόν που αποχωρίστηκαν ήταν το σαμπουάν. Η Τζιλ ανέφερε πως τα μαλλιά ήταν τόσο λιπαρά την τρίτη μέρα, που πήγαιναν μόνα τους προς τα πίσω. Την δέκατη μέρα, η μυρωδιά της θύμιζε κλεισμένο υπόγειο, με τον άντρα της να της λέει πως μύριζε σαν ψοφίμι.

peirama_1

Κι όμως τα αποτελέσματα τις δικαίωσαν

Οσον αφορά το δέρμα τους, προβλήματα όπως η κυστική ακμή και η ψωριάση στη αρχή φούντωσαν αλλά από την 21η μέρα η κατάσταση άλλαξε.

Η όψη τη Τζέσικα από την ακμή φαινόταν καλύτερη από ποτέ, ενώ η ψωρίαση της Τζιλ είχε μαγικά εξαφανιστεί.

Αν και θύμιζαν ασβούς, μετά το μπάνιο μόνο με νερό η κολλώδης αίσθηση είχε φύγει και αισθάνονταν απόλυτα καθαρές.

peirama1

Παράλληλα, με το να μην βάφονται κάθε πρωί εξοικονομούσαν 45 λεπτά.

Αυτό που κατάλαβαν ήταν πως τα προϊόντα ομορφιάς ήταν καθαρά είδος πολυτέλειας, ενώ το σώμα είναι πιο αύταρκες από αυτό που φανταζόμαστε.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top