Ελλάδα

Εντόπισαν τον αστυνομικό που έριξε χημικά στους συνταξιούχους –Από τις τηλεοπτικές εικόνες

Σε χρόνο… ρεκόρ μετά την κατακραυγή, εντοπίστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που έκανε το πρωί της Δευτέρας χρήση χημικών έναντι των συνταξιούχων έξω από το μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εντοπίστηκε ο αστυνομικός που φαίνεται στις εικόνες και τα βίντεο, να κάνει χρήση χημικών, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να κληθεί στην ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Από την πλευρά τους πάντως, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ επιμένουν ότι προέβησαν σε «περιορισμένη» όπως λένε, χρήση των δακρυγόνων επιλέγοντας τον πιο ήπιο τρόπο απώθησης των διαδηλωτών οι οποίοι επιχειρούσαν να ανατρέψουν την κλούβα των ΜΑΤ στην Ηρώδου του Αττικού.

Οπως σημειώνουν, αν δεν έριχναν χημικά, υπήρχε ο κίνδυνος να σημειωθεί σύγκρουση ανδρών των ΜΑΤ και συνταξιούχων με υψηλό τον κίνδυνο τραυματισμών.

Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε οργισμένος από την εικόνα των συνταξιούχων που «έφαγαν» τα χημικά και επικοινώνησε σε αυστηρό ύφος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Με δήλωσή του, ο Ν. Τόσκας δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα προκαταρκτική εξέταση. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι θα απαγορεύεται πλέον η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ σε διαδηλώσεις εργαζόμενων και συνταξιούχων.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top