Διεθνή

Ερντογάν και Πούτιν επικύρωσαν τη συμφωνία για τον αγωγό Turkish Stream

Ο αγωγός θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φτάνει στην Ανατολική Θράκη και θα περιλαμβάνει δύο γραμμές.

Στην επικύρωση της συμφωνίας για τη δημιουργία του αγωγού Turkish Stream προχώρησαν τη Δευτέρα το βράδυ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σαμπάχ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για το κείμενο της συμφωνίας που αφορά την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος θα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα και θα φτάνει στην Ανατολική Θράκη, περιλαμβάνοντας δύο γραμμές. Η μία θα έχει χωρητικότητα 15.75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου και η δεύτερη γραμμή θα διοχετεύει αέριο προς την Ευρώπη.

Το κείμενο υπέγραψαν οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ και Αλεξάντερ Νόβακ, επισημοποιώντας τη συνεργασία των δύο χωρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Gazprom είναι σε θέση να ξεκινήσει την κατασκευή στα τέλη του 20187 και να έχει ολοκληρώσει τη γραμμή μέσα στο 2019.

Η συνάντηση μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν η τρίτη μετά την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα με Συρίας-Τουρκίας και το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου εναντίον του Τούρκου προέδρου και διεξήχθη στο πλαίσιο της 23ης Συνόδου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενέργειας, στην Κωνσταντινούπολη.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top