Ελλάδα

«Έχουν γράμμα» (από τον Κατρούγκαλο) μετά τις περικοπές 240.000 συνταξιούχοι

«Μασάζ» για να περιορίσει την κοινωνική αγανάκτηση, με αποχρώσεις προπαγάνδας, επιχειρεί ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μέσω της επιστολής του προς τους 240.000 συνταξιούχους που υπέστησαν περικοπές στις επικουρικές τους, τους τελευταίους μήνες.

Η επιστολή αναφέρει ότι η επαναθεμελίωση του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ο μόνος τρόπος για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι δεν έγιναν οριζόντιες μειώσεις στις επικουρικές, δεν μειώθηκαν οι κύριες πλην των υψηλών άνω των 2000 ευρώ και έμειναν στο απυρόβλητο οι συνταξιούχοι που έχουν μηνιαίο εισόδημα από κύρια και επικουρική σύνταξη έως 1300 ευρώ . Σημειώνει ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση το άθροισμα της κύριας και επικουρικής , μετά τη μείωση δε μπορεί να είναι κάτω από 1300 ευρώ.

Στην επιστολή που ακολουθεί , ο συγκεκριμένος συνταξιούχος είχε ήπια αναπροσαρμογή. Δηλαδή εισέπραττε επικουρική 425,40 ευρώ ,η οποία μειώθηκε στα 397,92. Μείωση 27 ευρώ. Ωστόσο μετά τη μείωση, το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξής του «έπεφτε» κάτω από τα 1300 ευρώ. Για τον λόγο αυτό, η σύνταξη δεν μειώνεται, αλλά διατηρείται προσωπική διαφορά ύψους 182 ευρώ.
Πάντως στην επιστολή δεν αναφέρεται ο τρόπος επανυπολογισμού από τον οποίο προέκυψε το νέο μειωμένο ποσό της επικουρικής σύνταξης.
Η αποστολή των σημειωμάτων θα ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες αφού τα ΕΛΤΑ διαβεβαίωσαν ότι έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν 80.000 σημειώματα την ημέρα.

Δείτε την επιστολή :

katr3 katr2

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top