Ελλάδα

Φοιτητές εισέβαλαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων – Συνθήματα κατά Φίλη

Mε μεγάλη ένταση ξεκίνησε η 82η Σύνοδος Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, με περίπου 80 φοιτητές να εισβάλουν στον χώρο της Συνόδου.

Μάλιστα οι φοιτητές από τους συλλόγους των τμημάτων χημείας, φιλολογίας, ψυχολογίας και αρχιτεκτονικής εισέβαλαν στο ξενοδοχείο φώναζαν συνθήματα και κρατώντας πανό εναντιώθηκαν κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, αναφορικά με την υποβάθμιση των πτυχίων τους.

Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένο να γίνει υπό την προεδρία της αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία ωστόσο μετά τις εξελίξεις δεν αναμένεται να προσέλθει στο ξενοδοχείο λόγω της μεγάλης έντασης.

Νωρίτερα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης που έχει και την οργανωτική ευθύνη, προσπάθησε να μιλήσει με τους φοιτητές, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό μιας και υπήρχε μεγάλη ένταση. Μάλιστα έγραψε σε ένα χαρτί «Ζητώ να ακουστώ για δέκα δευτερόλεπτα», δείχνοντας το στις κάμερες προκαλώντας την οργή των φοιτητών, που του άρπαξαν βίαια το χαρτί, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από τη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές παραμένουν στην αίθουσα.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top