Πολιτική

ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! Η παραίτηση των αντιπροέδρων του ΣτΕ πυροδοτεί αντιδράσεις

Φωτιές έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό η παραίτηση των δυο μελών του ΣτΕ. Η ΝΔ από μεριά της σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για περίεργες μεθοδεύσεις και απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

«Εδώ και καιρό η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένα έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Για τις σοβαρές δυσλειτουργίες, τις περίεργες μεθοδεύσεις και τις απαράδεκτες κυβερνητικές παρεμβάσεις σε αυτήν», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Η σημερινή παραίτηση δύο Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από μέλη της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο τις έντονες αυτές ανησυχίες μας. Ανησυχίες που για ακόμα μία φορά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κόμματος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη χθεσινή δημόσια παρέμβασή του. Είναι θέμα δημοκρατικής ευθύνης και καθήκοντος για τη Νέα Δημοκρατία να μην επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει.

Από μεριάς του το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στην ΝΔ λέγοντας:

«Η ακαριαία αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην παραίτηση δύο δικαστικών από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αλλά και τα όσα ανέφερε χθες στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, καθιστούν σαφές, ακόμα και στον πλέον ανυποψίαστο πολίτη, το ποιος προσπαθεί, με κάθε μέσον και τρόπο, να επηρεάσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Θέση ωστόσο πήρε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος μέσω επίσημης ανακοίνωσης αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει προκύψει με την παραίτηση δύο μελών του ΣτΕ.

«Σε σχέση με την εξέλιξη της δίκης για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο της Επικρατείας επισήμανα ό,τι προκύπτει γενικώς από την έννομη τάξη για την ανάγκη προόδου κάθε δίκης και ως προς τη ματαίωση μιας συζήτησης. Την ίδια θέση πιστεύω ότι ενστερνίζονται και ο Πρόεδρος του ΣτΕ και το σύνολο των δικαστών και των πολιτών που προσδοκούν μια ανεξάρτητη και αποτελεσματική δικαιοσύνη».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top