Οικονομία

Τσακαλώτος: Δεν χρειαζόμαστε χρήματα τώρα -Για τεχνικούς λόγους δεν πήραμε όλη τη δόση

Σε τεχνικούς λόγους απέδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το γεγονός ότι το Eurogroup δεν ενέκρινε την εκταμίευση ολόκληρης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, παρά μόνο το 1,1 δισ. ευρώ.

«Ηταν ένα πολύ καλό Eurogroup για την Ελλάδα. Υπήρξε ομόφωνη απόφαση ότι ολοκληρώσαμε τα 15 προαπαιτούμενα», είπε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι υπάρχει συμφωνία πως η Ελλάδα τα πάει καλά στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Για τεχνικούς λόγους, που είναι πέρα από τον έλεγχό μας, δεν έχουμε στοιχεία για τον Σεπτέμβριο. Οταν θα τα έχουμε, θα δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση των 1,8 δισ. ευρώ, από το EuroWorking Group, στις 24 Οκτωβρίου», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος, που επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος ότι η υποδόση θα εκταμιευθεί τμηματικά.

«Δεν χρειαζόμαστε χρήματα… Δεν έχουμε κάποια μεγάλη πληρωμή προς τους δανειστές μας. Είναι δευτερεύον ζήτημα», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ακόμη ότι «δεν μπορούσαμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τον Σεπτέμβριο (σ.σ. σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές) ακόμη και με την καλύτερη θέληση».

Σε ερώτηση για το αν συζητήθηκε το ζήτημα του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι θα τεθεί σε μελλοντικά Eurogroup.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top