Ελλάδα

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου… στην Ουγγαρία

Η αναστολή λειτουργίας της μεγαλύτερης εφημερίδας της αντιπολίτευσης της Ουγγαρίας απασχολεί την ΕΣΗΕΑ, η οποία καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις, που περιορίζουν την ελευθερία του Τύπου.

Η εφημερίδα «Nepzabadsag» αλλά και η διαδικτυακή της έκδοση ανέστειλαν την λειτουργία, εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων του ομίλου «Mediaworks» που την εκδίδει.
Ολες οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται για τα πολιτικά δικαιώματα στην Ουγγαρία, υπογραμμίζουν ότι η εφημερίδα έκλεισε λόγω των δημοσιευμάτων που ασκούσαν κριτική στη δεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν.

«Η λογοκρισία που επιβάλλεται για οικονομικούς λόγους, είναι εξίσου σκανδαλώδης με τη λογοκρισία για πολιτικούς λόγους. Η κυβέρνηση του Β. Ορμπαν είναι ντροπή για τη δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), Φιλίπ Λερούθ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις που έχουν στόχο τον περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη, και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα λογοκρισίας. Τέλος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, η Ενωση ενώνει τη φωνή της με το Εθνικό Συνδικάτο των Γάλλων δημοσιογράφων (SNJ-CGT), το οποίο καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να λάβει νομοθετικά μέτρα θωράκισης της ελευθερίας του Τύπου και της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top