Πολιτική

Η Γεννηματά στο hotspot της Χίου: Αποθήκες ψυχών τα νησιά, δεσμοφύλακες οι νησιώτες

Για ανικανότητα και αναξιοπιστία στο προσφυγικό κατηγόρησε η Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι πολιτικές της είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν τα νησιά αποθήκες ψυχών και οι νησιώτες δεσμοφύλακες.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το Σάββατο το hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο και συναντήθηκε με εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπόσχεται διαρκώς επίσπευση των διαδικασιών, όμως «παρά τα μεγάλα λόγια, αυτή τη στιγμή πάνω από 4.000 άνθρωποι βρίσκονται στο νησί της Χίου».

«Εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και από την επόμενη εβδομάδα αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου αυτές οι προτάσεις να γίνουν αποδεκτές και να υλοποιηθούν», δήλωσε ακόμη η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν έχει λόγο να παραμένει στα νησιά, μετά την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης.

«Κανένας μάλιστα που δεν μπορεί γρήγορα να επιστραφεί πίσω στην Τουρκία. Η διαχείριση τους σύμφωνα με την συμφωνία, μπορεί να γίνει όχι μόνο από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά από οποιοδήποτε άλλο κράτος- μέλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση υλοποιεί την συμφωνία τόσο, ώστε να περιορίζει τις ροές προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Έχει καταντήσει ο κ. Τσίπρας ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στα κελεύσματα της κα Μέρκελ. Όμως εδώ οι Έλληνες υποφέρουν, είναι σε απόγνωση και μαζί τους και οι πρόσφυγες», δήλωσε η κ. Γεννηματά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top