Πολιτική

Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει άλματα προς τα πίσω

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ασκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην εφ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οπισθοδρομεί επιδιώκοντας «να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο Δημόσιο».

Ο κ. Θεοδωράκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ ενδιαφέρονται για το κομματικό τους μέλλον κι όχι για τη πορεία της χώρας, ενώ για την πορεία της οικονομίας τονίζει ότι «θα πρέπει να αποφύγει την ελεημοσύνη των ξένων», να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές για την ανασυγκρότηση της χώρας και μετά, με συνεννόηση όλων των κομμάτων, να θέσει το θέμα της μείωσης του χρέους.

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της έκανε τα πράγματα χειρότερα απ΄ ό,τι ήταν, ενώ για την κρίση στις σχέσεις με την Εκκλησία, με αφορμή τα Θρησκευτικά, παρατηρεί: «Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή -πώς αλλιώς να τον πω;- τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνιστά ψυχραιμία και νηφαλιότητα στις αντιδράσεις των αμφισβητήσεων του Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και να μην ανακατευτούν τα εθνικά θέματα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τέλος, για την αποτυχία της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη ανάγκη συμπόρευσης των δυνάμεων του ευρύτερου ενδιάμεσου χώρου, τονίζει ότι το Ποτάμι δεν δέχεται διαμερισμό θέσεων και επιμένει στη συνεργασία με την υπέρβαση των παθογενειών του παρελθόντος.

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top