Ελλάδα

Η σκληρή απάντηση μαθητών στις «ρατσιστικές αντιδράσεις» γονέων στο Ωραιόκαστρο

Το μήνυμά τους κατά του ρατσισμού στέλνουν με ανακοίνωσή τους οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών.

Αφορμή στάθηκαν οι αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο για τη φοίτηση παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής. Οι μαθητές του Λυκείου τονίζουν, μεταξύ άλλων, στους κατοίκους του Ωραιοκάστρου ότι η στάση αυτή δείχνει μία εικόνα «ντροπής και προσβολής στην ίδια την μνήμη τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι ρατσιστικές αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων του 5ου και 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης και του Δήμαρχου της περιοχής, με τις οποίες αρνούνται να φοιτήσουν στα σχολεία τους παιδιά προσφύγων και μεταναστών (προφασιζόμενοι και υγειονομικούς κινδύνους) δείχνει μία εικόνα ντροπής και προσβολής στην ίδια την μνήμη των κατοίκων του (ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες του Πόντου και του Καυκάσου).

Πρόκειται για μία κίνηση αυτών των συλλόγων ανεπίτρεπτη, που δεν μπορεί παρά να προκαλεί αποστροφή, αγωνία για το σκοτάδι που απειλεί την ελληνική κοινωνία. Μια κίνηση η οποία πρέπει να καταδικαστεί καθαρά και στην οποία πρέπει να αντισταθούμε δραστήρια.

Η θλιβερή αντίδραση αυτών των συλλόγων, με αποδέκτη τους πιο φτωχούς και καταφρονεμένους αυτής της κοινωνίας, μπορεί να θεωρηθεί τραγελαφική παραφωνία μπροστά στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έδειξε ο λαός.

Με αυτήν μας την ανακοίνωση, λοιπόν, οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα υπεράσπισης των προσφυγόπουλων, καθώς η δωρεάν εκπαίδευση είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Έτσι, εμείς που θεωρούμαστε η νέα γενιά, δείχνουμε με την στάση μας ότι τέτοιες και παρόμοιες ρατσιστικές συμπεριφορές δεν χωράνε σε αυτήν την κοινωνία.
Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Συκεών».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top