Ελλάδα

Αττικό Μετρό: Καμία ανησυχία για την ασφάλεια πολιτών και κτιρίων στη Θεσσαλονίκη

Ουδεμία ανησυχία προκύπτει για την ασφάλεια πολιτών και κτηρίων από την εκτέλεση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Η ανακοίνωση σχολιάζει δημοσιεύματα με αφορμή καθίζηση πολυκατοικίας στην περιοχή της Βούλγαρη.

Επίσης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την εξέλιξη του έργου καθεαυτού, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στην οποία δίδονται τέσσερις διευκρινίσεις:
Πρώτον, οι εργασίες του Μετρό συνεχίζονται κανονικά και βάσει προγραμματισμού, τόσο στην κατασκευή των σταθμών, όσο και στη διάνοιξη των σηράγγων.

Δεύτερον, στη διάρκεια των εργασιών «λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες και τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των οικοδομών και των έργων υποδομής στην περιοχή επιρροής του έργου».

Τρίτον, «τα όποια τεχνικά ζητήματα προκύπτουν αντιμετωπίζονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνικής από μεγάλη ομάδα έμπειρων μηχανικών και συμβούλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό

και τέταρτον, όλα τα δεδομένα παρακολουθούνται και αναλύονται και «καμία ανησυχία δεν προκύπτει ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε για την ασφάλεια των πολιτών και των κτηρίων».

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top