Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Την αγανάκτησή τους για τα περιστατικά βίας που αντιμετωπίζουν μέσα ή έξω από τις φυλακές, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Αυτή τη φορά, διαμαρτύρονται για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο αυτοκίνητο αρχιφύλακα, ο οποίος στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση, προσερχόμενος στην υπηρεσία. Μίας επίθεσης, όπου όμως λένε, δεν εξιχνιάστηκε ποτέ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στις φυλακές στοχοποιούμαστε και γινόμαστε το θύμα εξαιτίας της αλόγιστης βίας και της απώλειας ελέγχου και νομιμότητας σε ορισμένες φυλακές. Σήμερα 11 Οκτωβρίου 2016 άλλο ένα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα των βίαιων περιστατικών, επιθέσεων, «φιλικών προειδοποιήσεων» και απειλών που αντιμετωπίζουμε σχεδόν καθημερινά οι εργαζόμενοι μέσα στις φυλακές Και αυτό το περιστατικό αποτελεί μια ακόμα απάντηση σε αυτούς που αναζητούν μητρώα και στατιστικά στοιχεία της βίας εναντίων συναδέλφων αλλά και μεταξύ των κρατουμένων. Καταδικάζουμε την χθεσινοβραδινή βομβιστική επίθεση στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο του αρχιφύλακα του ΚΚ Κορυδαλλού. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον ίδιο και στην οικογένεια του και δηλώνουμε άλλη μια φορά ότι κάνοντας ευσυνείδητα το καθήκον μας δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε οποιαδήποτε μορφή απειλών ή βίας από όπου και αν προέρχονται. Ο συνάδελφος αρχιφύλακας είχε και κατά το παρελθόν πέσει θύμα βίας όταν άγνωστοι τον ξυλοκόπησαν προσερχόμενος στην υπηρεσία. Δυστυχώς η υπόθεση αυτή δεν εξιχνιάστηκε και οι θύτες παραμένουν άγνωστοι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά ζητάμε. και ελπίζουμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Ίσως τότε δοθεί απάντηση και στο βασανιστικό για όλους ερώτημα, γιατί συμβαίνουν τέτοια περιστατικά».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top