Οικονομία

Κρύβουν τις ιδιωτικοποιήσεις; -Λάθος του τυπογραφείου, απαντά η κυβέρνηση

Με τις αντιδράσεις για το υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων ακόμη έντονες ένα λάθος στον προϋπολογισμό αναφορικά με τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις έρχεται να δώσει «τροφή» ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει σιωπηρά το θέμα αυτό ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το προσχέδιο προϋπολογίζει για το 2107 έσοδα μόλις 437 εκατ. ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις, αντί των 2,2 δισ. ευρώ που αναφέρει το συμπληρωματικό Μνημόνιο του περασμένου Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα, σε πρώτη ανάγνωση δημιουργήθηκαν ερωτήματα για το αν πρόκειται για «παράλειψη» ή, ακόμη χειρότερα, αν υπάρχει «σχεδιασμός» από την κυβέρνηση να μην ανοίξει τώρα αυτό το καυτό θέμα και να το υποβαθμίσει ενόψει και του Συνεδρίου.

Αλλωστε οι πιο εκτεθειμένοι υπουργοί – αυτοί δηλαδή που τους αφορούν περισσότερο οι ιδιωτικοποιήσεις του 2017 – είναι και εκείνοι που εκφράζουν τις περισσότερες αντιρρήσεις στο πρόγραμμα, επομένως το αφήγημα «θα δούμε αργότερα τι θα κάνουμε» τους εξυπηρετεί πολιτικά αυτή τη στιγμή.

Χθες, το «μυστήριο» γύρω από το ποσό που έχει συμφωνηθεί και τι ακριβώς ήθελε να γράψει ο συντάκτης του προϋπολογισμού, κάπως αποσαφηνίστηκε με την απάντηση που έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στο ΤΑΪΠΕΔ, αφού το λάθος αποδόθηκε στον «δαίμονα του τυπογραφείου».

Ετσι, το ΤΑΙΠΕΔ απέστειλε ξανά χθες τα σωστά νούμερα και οι υπηρεσίες του υπουργείου φαίνεται ότι αναγνώρισαν το «σφάλμα» και δεσμεύθηκαν να το διορθώσουν.

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top