Πολιτική

Λεβέντης για Τσίπρα: Δεν μου τηλεφώνησε επί ένα χρόνο και τώρα με θέλει για τσόντα

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση – «Δεν υπάρχει τώρα καμία δυνατότητα ρύθμισης του χρέους», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει,τώρα, καμία δυνατότητα ρύθμισης του χρέους. Το 2018 κι αν έχουμε εκπληρώσει όλες μας τις υποχρεώσεις τότε θα συζητηθεί η υπόθεση του χρέους, στη βάση της επιμήκυνσης σε βάθος χρόνου και της ελαχιστοποίησης των επιτοκίων», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ΜΜΕ σημειώνει ότι «εξ αρχής ήταν λάθος, ο όλος χειρισμός». «Το μόνο που πέτυχε ο κ. Παππάς είναι ότι πρώτη φορά το κράτος θα πάρει λεφτά από έναν τομέα που δεν είχε πάρει ποτέ. Αυτό είναι επιτυχία. Αλλά ότι πατάχθηκε η διαπλοκή αυτό δεν φαντάζομαι ότι μπορεί να το πει ο κ. Παππάς», τονίζει και προτείνει «να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα κανάλια που λειτουργούν πάνω από 20 χρόνια, και να πληρώσουν όλοι από 60 εκατομμύρια που είναι ο μέσος όρος των χρημάτων που κατέβαλαν όλοι».

Ο κ. Λεβέντης επαναλαμβάνει την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση και υπογραμμίζει ότι αν υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση θα «αναλάβει πρωτοβουλίες», «για να ανατραπούν όλα τα νομοσχέδια του τελευταίου 1,5 χρόνου» και «να γίνει μια νέα συμφωνία με τους Ευρωπαίους, υπό τον όρο ότι θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις εις το ακέραιο όλες».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε πως «κάνει μια πολύ δύσκολη αποστολή», σημειώνοντας πως «υπογράφει τα πάντα, έχοντας πίσω του ένα κόμμα που δεν πιστεύει στην Ευρώπη. Χρειάζονται οι οπαδοί του, αναγκαστικά, ένα ψέμα, πάνω στο οποίο θα βασίσουν την υπομονή τους. Αυτό δε σημαίνει ότι έχασε ο κ. Τσίπρας την υπόθεση. Ο Ιησούς Χριστός να ήταν στη θέση του Τσίπρα δεν θα επετύγχανε τίποτα καλύτερο».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συμμετοχής του στην κυβέρνηση και το συνεχές άνοιγμα στελεχών της προς την Ενωση Κεντρώων, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα του το πρότεινε επειδή ξέρει πως δεν θα συμμετείχε. Ωστόσο, το σχολιό του περιείχε και μια δόση πικρίας: «Εγώ ήμουν και θα είμαι για πάντα Κέντρο, με τον Τσίπρα δεν πάω, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι αν θέλει να τον συμβουλεύσω πάνω στα εννέα σημεία που έχει καταθέσει η Ένωση Κεντρώων. Την καλή μου πρόθεση την έδειξα την ίδια μέρα που έγιναν οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου που του έστειλα τα εννιά σημεία. Εκείνος δεν μου τηλεφώνησε επί ένα χρόνο, και τώρα που είναι στις μαύρες του, θέλει τον Λεβέντη, αλλά ο Λεβέντης δεν προσφέρεται για τσόντα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top