Πολιτική

Μαξίμου για πλειστηριασμούς: Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ

Για πανικό της ΝΔ, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Μετά από την ανακοίνωση της ΝΔ, όπου αναφερόταν ότι η κυβέρνηση υπόσχεται σήμερα τη ρύθμιση- για να περιορίσει τις αντιδράσεις στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- για να την ξεχάσει τη Δευτέρα, η κυβέρνηση απάντησε «Ψέματα, λάσπη και κινδυνολογία το τελευταίο καταφύγιο της Νέας Δημοκρατίας».

«Τελικά, η περιβόητη ”Συμφωνία Αλήθειας” που περιφέρει ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται ένα συνονθύλευμα από ασύστολα και συνειδητά ψέματα. Ανάμεσα στα ψέματα αυτά ξεχωρίζει το ζήτημα των πλειστηριασμών. Και παρότι ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ξεσκεπάστηκε και εκτέθηκε στην Βουλή, με τα ψευδή στοιχεία τα οποία παρέθεσε, το γραφείο τύπου της ΝΔ επιχειρεί σήμερα την αναπαραγωγή της κινδυνολογίας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσει πολιτικά οφέλη, λασπολογώντας και κινδυνολογώντας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ολος αυτός ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας και στα επιχειρηματικά δάνεια, με δεδομένο ότι η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών έως 280.000 ευρώ προστατεύεται ήδη σε συντριπτικό ποσοστό από το Δεκέμβριο του 2015.

Θα έπρεπε να ντρέπονται. Γιατί είναι αυτοί που με το ιστορικό «email Χαρδούβελη» είχαν δεσμευτεί για πλήρη άρση κάθε προστασίας από πλειστηριασμούς, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες. Είναι αυτοί που όταν η κυβέρνηση υπερασπιζόταν κόκκινες γραμμές στο ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τραβούσαν ύπουλα το χαλί, πιέζοντας «να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» για να επωφεληθούν από τις ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Τέτοιος ξεπεσμός. Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι πολίτες δεν ξεχνούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top