Πολιτική

Σκουρλέτης: Με συνδέουν με τις «βολές» Ρέγκλινγκ για να επηρεαστούν οι επιλογές σε ανασχηματισμό

«Στόχευση» του ονόματος του πίσω από δημοσιογραφικές ερμηνείες που τον συνέδεσαν με πρόσφατες δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ πως ορισμένοι υπουργοί δεν στηρίζουν το πρόγραμμα προσαρμογής τονίζει πως έγινε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Τα εντάσσει «σε μια προσπάθεια μπροστά σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό να διαμορφωθεί η κοινή γνώμη, να επηρεαστούν ίσως επιλογές», μια ειδησεογραφία, όπως λέει, «με συγκεκριμένη στόχευση σε ανθρώπους και πρόσωπα, τα οποία εννοούν να κινούνται στο πλαίσιο της εντολής του προηγούμενου Σεπτεμβρίου και εννοούν τη διαπραγμάτευση με πραγματικούς όρους». «Και αυτό βέβαια, προφανώς, απ’ ό,τι αντιλαμβάνεστε ενοχλεί διάφορα πολιτικά κέντρα και διάφορα συμφέροντα», σχολιάζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η κυβέρνηση έχει όλες τις προϋποθέσεις να πορευτεί σε ένα δρόμο που παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, θα δίνει νέα ελπίδα και θα δίνει τις δυνατότητες για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας, με περισσότερη δικαιοσύνη και με κοινωνικό πρόσημο», τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι «εάν αυτά γίνουν πραγματικότητα,τότε βεβαίως θα εξαντλήσει και την τετραετία».

Ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανάγκη «να μιλήσουμε για τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας, για το κυβερνητικό πρόγραμμα, για τα όρια και τις δυνατότητες που έχουμε να κινηθούμε έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας που εφαρμόζουμε από το προηγούμενο καλοκαίρι».

Επισημαίνει ότι αυτά τα πάρα πολύ μεγάλα ζητήματα, απαιτούν ένα κόμμα ισχυρό, μαζικό και κυρίως πολιτικοποιημένο, με το δικό του ειδικό βάρος στη διαμόρφωση της γραμμής, όχι της κυβέρνησης, αλλά του κόμματος.

Οσον αφορά, τις ιδιωτικοποιήσεις, τονίζει ότι η κυβέρνηση είχε και έχει μια σαφή εντολή από τις προηγούμενες εκλογές γύρω από το ποιες από αυτές είχε δεσμευτεί να φέρει εις πέρας και προσθέτει ότι οι περισσότερες από αυτές είχαν ήδη δρομολογηθεί. «Από εκεί και πέρα θεωρώ λάθος να υιοθετήσουμε τελικά το παλιό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου», σημειώνει και προσθέτει πως κάτι τέτοιο «δεν έχουμε την εντολή να το κάνουμε».

Comments

ΔημοφιλέστεραTo Top