Ελλάδα

Μητέρα της Άννυ: Ηθελα να φύγω με το παιδί μου στη Γερμανία -Η κόρη μου δολοφονήθηκε

Με την απολογία της μητέρας της Άννυ συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη φρικτή δολοφονία της 4χρονης, με κατηγορούμενους τον πατέρα της μικρής, Σ. Μπακατσίεβ και τον φίλο του Ν. Αχμέντοφ.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πατέρας της Άννυ παραδέχθηκε ότι τεμάχιζε την κόρη του επί δύο ημέρες στο χολ του σπιτιού της Μ. Βόδα, υπό την επήρεια ναρκωτικών, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν τη σκότωσε ο ίδιος. Στη συνέχεια -όπως είπε- με τη βοήθεια του φίλου του, πέταξε τα μέλη της στα σκουπίδια, αφού τα είχε ανακατέψει πρώτα με χαλασμένο φαγητό.

Σήμερα Πέμπτη, η μητέρα της Άννυ, η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, απολογήθηκε στο δικαστήριο, περιγράφοντας το «προφίλ» του πρώην συντρόφου της.

«Δεν ήταν βίαιος και έδειχνε ότι την αγαπούσε. Όταν η αστυνομία μου είπε ότι “ο σύντροφός σας σκότωσε το παιδί” δεν το πίστεψα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, ήταν ότι μπορεί να την έσπρωξε ο πρώτος κατηγορούμενος (ο Σάββας) να την χτύπησε και να έπεσε το παιδί κάτω», είπε αρχικά η κατηγορουμένη και συνέχισε: Άρχισα ακόμη να σκέφτομαι ότι ο Νικολάι μπορεί να πήρε το παιδί και αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πήγα στην Αστυνομία και δήλωσα την εξαφάνισή της. Σκέφτηκα ότι ο Νικολάι την απήγαγε

Πρόεδρος: Σήμερα ποια είναι η αίσθησή σας; Αν την έχει σκοτώσει ο πρώην σύντροφός σας, ποιος ήταν ο λόγος; Που πάει το μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Συνέχεια σκέφτομαι πως και τι, αλλά δεν έχω καταλήξει πουθενά.

Πρόεδρος: Δεν έχετε ρωτήσει τον πρώτο κατηγορούμενο τίποτα;

Κατηγορουμένη: Όχι, δεν είχαμε επαφή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η γυναίκα «λύγισε» μόνο όταν είπε ότι δεν πρόλαβε να της προσφέρει την αγάπη που χρειαζόταν, διότι η ίδια δούλευε πολλές ώρες σε οίκο ανοχής.

«Ήθελα να ήμουν με τη μικρή, την είχα σπίτι και δεν τη χαιρόμουν, ήθελα να δώσω στο παιδί μου μια καλύτερη ζωή. Ήθελα να σταματήσω αυτή τη δουλειά και να πάω στη Γερμανία, στον Γερμανό που ήθελε να με παντρευτεί και να ζήσουμε και οι τρεις μαζί», ανέφερε κλαίγοντας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο πατέρας της Άννυ της έλεγε πως το παιδί εξαφανίστηκε «άνοιξε την πόρτα και έφυγε», ενώ παράλληλα, της συνιστούσε να προσέξει τι θα πει στην αστυνομία γιατί μπορεί να της πάρουν την 4χρονη όταν την βρουν, λόγω της δουλειάς που έκανε.

Πρόεδρος: Όταν μπήκατε στο διαμέρισμα είδατε κηλίδες αίματος;

Κατηγορουμένη: Όχι, έμεινα στο διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα μόνο τρεις ώρες και μετά πήγα στο διαμέρισμα της οδού Αβέρωφ.

Πρόεδρος: Μύριζε κολόνια, χλωρίνη απορρυπαντικό;

Κατηγορημένη: Όχι.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε στην απολογία της: «Γνώρισα το 2009 το Σάββα, είχαμε σχέση, αρχίσαμε να ζούμε μαζί. Ήξερα ότι κάπνιζε μόνο κάνναβη. Έμεινα έγκυος και αγχώθηκα. Του το είπα αμέσως και εκείνος το συζήτησε με τη μάνα του και μετά μου είπε ότι ήμασταν πολύ νέοι για κάτι τέτοιο. Αποφάσισα να το κρατήσω το παιδί, το ήθελα. Δεν είπε τίποτα, ούτε να κάνω έκτρωση μου ζήτησε. Γέννησα το παιδί και ζούσα στη Βουλγαρία. Τα πράγματα ήταν δύσκολα και πήγα στη Γερμανία. Γνώρισα εκεί το Γερμανό, ο οποίος μου είπε να σταματήσω να κάνω αυτό το επάγγελμα και μου έδινε λεφτά για να σταματήσω. Γύρισα στην Ελλάδα και έκανα αυτή τη δουλειά ξανά γιατί δεν μπορούσα να τον πιέζω να μου δίνει λεφτά. Έφερα το παιδί στην Ελλάδα για λίγο καιρό, είχα βγάλει χαρτιά στην Γερμανία για να πάω το παιδί μου εκεί. Την είχα στο σπίτι μου και δεν μπορούσα να τη χαρώ. Δούλευα από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ σε οίκο ανοχής. Έπρεπε να κοιμηθώ. Ήθελα να πάω στη Γερμανία να της προσφέρω μια καλύτερη ζωή. Ρώταγα τη μικρή συνέχεια αν είχε κάποιο παράπονο με τον μπαμπά της, δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα. Είχα πάντα μόνο ένα φόβο γιατί ο πατέρας της ξυπνούσε μετά από αυτή. Ποτέ μπροστά της δεν έπαιρνε ναρκωτικά, ούτε μπροστά μου. Εγώ ήξερα μόνο για την κάνναβη και την καπνιστή ηρωίνη».

«Δεν ήταν βίαιος»

«Το παιδί δεν ήταν χτυπημένο ποτέ, δεν είχε γίνει κάτι περίεργο ποτέ. Δεν μπορούσε να μου περάσει από το μυαλό. Έπαιρνα τηλέφωνο ήταν όλα καλά, μιλούσα μαζί της. Δεν είχα δει ποτέ το Σάββα χάλια από τα ναρκωτικά, μιλούσε κανονικά μαζί μου, δεν είχα καταλάβει κάτι» είπε και συνεχίζοντας την απολογία της αναφέρθηκε στα όσα επακολούθησαν μετά την επιστροφή της στην Αθήνα:

«Γύρισα στο σπίτι στην Αθήνα και του είπα να πάρει τη μάνα του τηλέφωνο να μου φέρει το παιδί. Αυτός μου είπε να μείνω για μια ημέρα μόνη μου. Μου είπε να ηρεμήσω και μετά μου είπε ότι το παιδί εξαφανίστηκε, νόμιζα πως μου έκανε πλάκα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Σκέφτηκα ότι πρέπει να ενημερώσουμε τους γονείς μου και γι’ αυτό πήγαμε στη Βουλγαρία, έμεινα σε ξενοδοχείο και έψαχνα στο Ίντερνετ για εξαφανισμένα παιδιά. Δεν άντεχα πήρα το μαχαίρι πήγα να καρφωθώ… Και τότε αυτός μου είπε: “εντάξει να γυρίσουμε στην Ελλάδα. Μέσα στο λεωφορείο μου έλεγε να προσέχω τι θα πω στην Αστυνομία γιατί θα μου πάρουν το παιδί λόγω δουλειάς… Δήλωσα την εξαφάνιση στο Χαμόγελο του Παιδιού. Όταν πήγα στην αστυνομία, μου είπαν πως μετά από 24 ώρες θα με ενημερώσουν. Μου είπαν ότι το παιδί δεν υπάρχει πουθενά και αν θέλω να δηλώσω τη εξαφάνισή της».

Πρόεδρος: Αυτό που αναφέρθηκε στην ανακρίτρια ότι ο σύντροφος σας πήγαινε με άντρες και έπαιρνε χρήματα το γνωρίζατε;

Κατηγορούμενη: Μετά το έμαθα όταν ήμουν έγκυος, από φίλους…

Πρόεδρος: Είχε βάλει αγγελία στο Internet;

Κατηγορούμενη: Δε το γνωρίζω.

Πρόεδρος: Τα ραντεβού πως κλείνονταν;

Κατηγορουμένη: Δεν ξέρω.

Πρόεδρος: Τον είχατε δει ποτέ να έχει χρήματα;

Κατηγορούμενη: Δεν τον είχα δει με χρήματα.

Πρόεδρος: Δηλαδή όλα τα έξοδα σας τα καλύπτατε εσείς;

Κατηγορουμένη: Ναι.

Πρόεδρος: Λέτε ότι έφευγε για δυο τρεις ώρες από το σπίτι και ότι κάπου πήγαινε;

Κατηγορούμενη: Δεν είχα δώσει και τόσο σημασία, το έκανε για περίπου 2 με 3 μήνες.

Πρόεδρος: Δεν σας ενδιέφερε ότι ήσασταν με κάποιον που έκανε αυτή τη δουλειά;

Κατηγορούμενη: Δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν πήρατε το παιδί στη Γερμανία;

Κατηγορούμενη: Ήταν πολύ μικρή, δεν ήξερα αν θα μπορούσα να την προσέχω.

«Η κόρη μου δολοφονήθηκε»

«Θα πηγαίναμε στη Γερμανία μόνες μας, έτσι το είχαμε αποφασίσει εγώ και η Άννυ. Σκοπός ήταν να πάω στη Γερμανία και να κάνω οικογένεια με το Γερμανό» είπε η κατηγορουμένη.

Πρόεδρος: Το είχατε πει αυτό στον σύντροφό σας; Ότι θα πάτε στη Γερμανία

Κατηγορουμένη: Όχι ότι θα παντρευόμουν τον Γερμανό. όλα τα άλλα ναι, φοβόμουν μην τσαντιστεί.

Πρόεδρος:Σας έχει χτυπήσει ποτέ;

Κατηγορούμενη: Ναι.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;

Κατηγορούμενη: Ήμουν στη δουλειά και ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο, ήταν θυμωμένος. Άρχισε να μου φωνάζει, μου έλεγε να μπω μέσα στο σπίτι, εγώ δεν ήθελα ήταν η Άννυ και κοιμόταν. Με τράβαγε δεν ήθελα να μπω σπίτι, με χτύπησε.

Πρόεδρος: Γιατί;

Κατηγορούμενη: Είχε διαβάσει κάποια μηνύματα μου στο Facebook. Εκείνος δεν ήξερε να διαβάζει, του τα διάβασε ο Νικολάι.

Πρόεδρος: Τι μηνύματα;

Κατηγορημένη: Έγραφα σε ένα πελάτη, σεξουαλικού περιεχομένου.

Πρόεδρος: Ήξερε τι δουλειά κάνατε όμως;

Κατηγορούμενη: Ναι.

Πρόεδρος: Ισχύει ότι έκανε καθημερινά 3 γραμμάρια ηρωίνης;
Κατηγορουμένη: Όχι, δεν το ξέρω.

Πρόεδρος: Σας ζητούσε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά;

Κατηγορούμενη: Του έδινα 10 με 15 ευρώ κάθε μέρα για τα έξοδα. Από τότε που ήρθε το παιδί στην Ελλάδα άφηνα 50 ευρώ παραγγέλνανε φαγητό απ’ έξω.

Πρόεδρος: Από αυτά τα χρήματα που αφήνατε στο σύντροφό σας σας ξέρατε πόσα πήγαιναν για την Άννυ και πόσο για ναρκωτικά;

Κατηγορουμένη: Όχι, όμως έβλεπα ότι είχε αγοράσει γάλα, τα πάντα που χρειαζόταν το παιδί.

Πρόεδρος: Οπτικά σας έδινε την εικόνα ανθρώπου που κάνει χρήση ουσιών;

Κατηγορουμένη: Όχι.

Πρόεδρος: Είχατε δει ποτέ ενέσεις ή βελόνες;

Κατηγορουμένη: Μόνο αλουμινόχαρτο, έκανε μόνο ηρωίνη και κάνναβη καπνιστή

Πρόεδρος: Δεν σας ενοχλούσε που έκανε χρήση;
Κατηγορουμένη: Ήταν ο ίδιος άνθρωπος πριν και μετά.

Πρόεδρος: Γνωρίζατε το Νικολάι;

Κατηγορουμένη: Ναι δεν τον ήθελα στο σπίτι, ήταν αυτός που είχε διαβάσει τα μηνύματα, γνώριζα ότι έκανε χρήση ναρκωτικών

Πρόεδρος: Κάτι άλλο υπήρχε μεταξύ τους;

Κατηγορουμένη: Όχι δε νομίζω.

Πρόεδρος: Αν ήταν σύντροφοι μεταξύ τους θα το ξέρατε;

Κατηγορουμένη: Όχι από την τηλεόραση ό,τι έμαθα μετά …

Πρόεδρος: Γνωρίζατε ότι ο Νικολάι συνευρίσκονταν ερωτικά με άνδρες;

Κατηγορούμενη: Ναι το άκουσα είχε ρωτήσει το Σάββα και μου το είπε.
Πρόεδρος: Αποκλείετε να είχαν σεξουαλική σχέση;

Κατηγορουμένη: Δεν αποκλείω τίποτα τώρα πια.

Πρόεδρος: Πήγε το μυαλό σας όσο ήσασταν στη Γερμανία να είχαν σεξουαλικές επαφές μπροστά στην Άννυ;

Κατηγορουμένη: Όχι δεν μπορούσα να το σκεφτώ

Τέλος η κατηγορούμενη έκλεισε την απολογία της λέγοντας: «Ποτέ δεν ήθελα να συμβεί κάτι κακό στην Άννυ, ήθελα να δώσω και τη ζωή μου για το παιδί μου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top