Οικονομία

Μοσκοβισί: Τα προαπαιτούμενα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί είχε στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ και μιλώντας στον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στην Ουάσινγκτον Θανάση Τσίτσα, δήλωσε ότι συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα αποφασιστεί η αποδέσμευση της υποδόσης των 2,8 δις στην Ελλάδα.

«Μόλις αυτό ολοκληρωθεί τότε θα μπορούμε να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι η δεύτερη αξιολόγηση, που αφορά κυρίως την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τότε αν βρούμε ένα λειτουργικό τρόπο, μια καλή συμφωνία, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς τις δικές μας που σημαίνει να συζητήσουμε αναφορικά με το χρέος», συμπλήρωσε ο κ. Μοσκοβισί που δήλωσε αισιόδοξος για το Eurogroup τςη Δευτέρας, στο οποίο όπως είπε πιστεύει ότι θα υπάρξει πρόοδος.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΔΝΤ και το ζήτημα του χρέους είπε: «Ας προχωρούμε βήμα-βήμα. Στόχος της Επιτροπής είναι μια παγκόσμια συμφωνία ως το τέλος του έτους, αλλά αυτό σημαίνει πρώτα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν πλήρως.

Απαντώντας σε ερώτηση τι θα γίνει σε διαφορερική περίπτωση ο κ. Μοσκοβισι ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει “αλλιώς”, δεν είμαι τύπος του “και αν…”. Θα γίνει, διότι είναι προς το κοινό συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης ως συνόλου».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top